Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii au luat foc! Jurnaliști americani, acuzați că sunt tendențioși și expulzați
Chinezii au luat foc! Jurnaliști americani, acuzați că sunt tendențioși și expulzați

Chinezii au luat foc! Jurnaliști americani, acuzați că sunt tendențioși și expulzați

Autoritățile chineze au ridicat acreditările a trei jurnaliști americani, deranjate de modul în care a fost prezentată situația coronavirusului

Trei jurnaliști americani, de la publicația „Wall Street Journal”, au fost expluzați din China, conform dantomozei.ro.

Decizia a fost luată de autoritățile de la Beijing, din cauza modului tendențios în care cei trei au reflectat situația creată de coronavirus. Jurnaliștilor, cărora li se reproșează articolul „umilitor la adresa Chinei”, le-au fost anulate acreditările. Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chnez de Externe, a spus că publicația WSJ nu a vrut să prezinte scuze pentru respectivul material.

„Au fost promovate calomnii la adresa eforturilor guvernului şi poporului chinez în combaterea noului coronavirus (…) promovând un titlu speculativ şi rasist”, a afirmat oficialul.

„China este adevăratul om bolnav din Asia / Piețele sale financiare pot fi chiar mai periculoase decât propriile piețe de animale sălbatice”, se precizează în articolul respectiv. Chinezii i-au anunțat pe cei trei jurnaliști că au cinci zile la dispoziție pentru a părăsi țara.