Evenimentul Zilei > Social > China vrea să ne vaccineze pe toți: „Suntem lideri în acest domeniu”
China vrea să ne vaccineze pe toți: „Suntem lideri în acest domeniu”

China vrea să ne vaccineze pe toți: „Suntem lideri în acest domeniu”

China este optimistă în ceea ce privește dezvoltarea vaccinului său împotriva coronavirusului, în timp ce oamenii de știință din întreaga lume se luptă să oprească haosul global creat de Covid-19.

China intenţionează să aibă capacitatea până la sfârşitul anului de a produce anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, au anunţat vineri, la Beijing, oficiali chinezi din domeniul sănătăţii, care au dat asigurări că ţara lor este lider în acest domeniu.

Producţia ar urma să fie mărită la peste un miliard de doze până în 2021

Dezvoltarea a 11 vaccinuri chineze, dintr-un total de 59 aflate în faza de proiect, a intrat acum în faza studiilor clinice, a declarat Wu Yuanbin din cadrul Ministerului Sănătăţii.

„În prezent, activitatea de cercetare şi dezvoltare în China a vaccinurilor împotriva COVID-19 ocupă o poziţie de prim plan”, a adăugat el. „Am constatat că nu au existat efecte secundare grave”, după inocularea vaccinurilor, a precizat Wu Yuanbin.

Sute de mii de persoane cu locuri de muncă considerate esenţiale din porturi, spitale şi alte zone cu risc ridicat au primit deja un vaccin experimental din iulie, au indicat oficialii, potrivit cărora acest program are de asemenea sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Siguranţa vaccinului utilizat în caz de urgenţă a fost complet autentificată, însă eficacitatea sa nu a fost complet certificată”, a declarat Zheng Zhongwei, de la Comisia Naţională de Sănătate, promiţând că produsul final va fi accesibil publicului larg.

Două vaccinuri fabricate de societatea China National Biotec Group (CNBG), o filială a Sinopharm, au fost testate pe mai mult de 35.000 de persoane în Orientul Mijlociu, a precizat Wu Yuanbin.

Un alt mare producător chinez de vaccinuri, Sinovac, a efectuat teste în America de Sud şi Asia de Sud-Est. Un vaccin dezvoltat în comun de CanSino Biologics şi armata chineză ar urma să conducă de asemenea la teste în străinătate, de data aceasta în ţări europene şi asiatice care şi-au dat acordul, potrivit acestor oficiali.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat anterior că vaccinurile chinezeşti vor fi transformate într-un „bun public global”, informează health.economictimes.

Reamintim că şi Rusia s-a lăudat că ar fi creat primul vaccin coronavirus aprobat din lume, Sputnik V, deși este încă în curs de studii. clinice.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: