Evenimentul Zilei > International > China DEVASTATĂ de o nouă EXPLOZIE TERIBILĂ, la un depozit chimic. ALARMA s-a dat şi în satele vecine. DOUĂ REZERVOARE de petrol cuprinse de FLĂCĂRI l Video
China DEVASTATĂ de o nouă EXPLOZIE TERIBILĂ, la un depozit chimic. ALARMA s-a dat şi în satele vecine. DOUĂ REZERVOARE de petrol cuprinse de FLĂCĂRI l Video

China DEVASTATĂ de o nouă EXPLOZIE TERIBILĂ, la un depozit chimic. ALARMA s-a dat şi în satele vecine. DOUĂ REZERVOARE de petrol cuprinse de FLĂCĂRI l Video

O explozie puternică a fost semnalată vineri, la un depozit de materiale chimice din provincia Jingjiang, din estul Chinei.

Conform klfm967.co.uk, accidentul s-a produs în zona care aparţine companiei Jiangsu Deqiao Storage, autorizată să depoziteze substanţe chimice periculoase.

Autorităţile au comunicat că incendiul este “sub control” şi că pentru moment nu există decedaţi şi nici răniţi. De altfel, se pare că activitatea se va relua în curând.

Complexul afectat de explozie are şi 42 de rezervoare pentru procesarea petrolului. Alarma de incendiu s-a dat imediat chiar şi în satele învecinate. Martorii au susţinut că încă două explozii de mică intensitate s-au produs după aproximativ o oră de la prima explozie.

Se pare că explozia ar fi fost declanşată de două canistre de benzină.

Accidentele industriale se întâmplă frecvent în China, din cauză că în foarte multe cazuri nu sunt respectate standardele de siguranţă.

În august 2015, în nordul oraşului Tianjin, o explozie uriaşă de la o fabrică unde substanţele chimice erau depozitate necorespunzător, a ucis 165 de persoane.