Bogdan a spus zilele trecută că Buda ar trebui să fie trimis șef de post la un post de poliție de prin Botoșani, după ce nu a gestionat scandalul imens, de la vama Nădlac, unde mii de români au forțat granița, cu dorința de a intra în țară. La scurt timp, de la acest mesaj, Liviu Buda a anunțat că a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră, ”din motive personale”. Ulterior, Buda a spus că Rareș Bogdan i-a stricat cariera, una ”nepătată”. Asupra acestui termen vom reveni mai jos.

Joi seara, Rareș Bogdan a revenit cu alte amănunte, și a spus că i-a trimis chestorului Buda un mesaj. „Domnul respectiv, în momentul în care intram acum, la dumneavoastră în emisiune, tocmai citeam că mi-a trimis un mesaj în care-mi explica că i-am distrus cariera. Dom`ne, nici măcar nu i-am cerut demisia, am spus că dacă aș fi fost într-o funcție executivă, l-aș fi demis, l-aș fi trimis undeva la un post de poliție de prin Botoșani, asta am spus eu. Au decis Marcel Vela, Bogdan Despescu, Liviu Vasilescu sau cine o fi decis sau omul, pur și simplu, și-a dat demisia. Faptul că omul iese cu o pensie specială, mi se pare extrem de grav și arată tupeul acestor indivizi”. a spus prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Chestorul Liviu Buda a condus Poliția Română, până în anul 2019, mai exact până la descoperirea crimelor din Caracal, comise de Gheorghe Dincă. Atunci polițiștii au așteptat la ușa lui Dincă mai bine de 18 ore, în așteptarea unui mandat, iar mai apoi să se facă dimineață, pentru a putea pătrunde pe proprietate. În tot acest timp, una dintre tinere a apelat de mai multe ori la 112, fiind ulterior ucisă, de Dincă, cu polițiștii la ușă.

La câteva zile după arestarea lui Dincă, chestorul Buda și-a dat demisia de la comanda Inspectoratului General al Poliției Române, fiind numit ulterior la comanda Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, de unde a fost demis acum.