Chelsea, învinsă la Istanbul

Chelsea, învinsă la Istanbul

Surpriza serii a fost făcută de Fenerbahce. În celălalt duel, Arsenal şi Liverpool au remizat, 1-1, în Liga Campionilor, dar evoluţiile de aseară lasă deschisă poarta spre semifinale pentru ambele echipe

Echipele engleze Arsenal şi Liverpool au remizat aseară, scor 1-1, în prima manşă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, meci disputat pe „Emirates Stadium“. Finalistele ultimelor două ediţii ale competiţiei au condus pe rând ostilităţile, partida fiind condimentată din plin cu faze interzise cardiacilor.

Scorul a fost deschis de „tunarii“ de la Arsenal, prin Adebayor, „cormoranii“ reuşind egalarea datorită olandezului Dirk Kuyt, viitor adversar al românilor la Euro 2008.

În minutul 63, Liverpool a cerut un penalty, după ce belarusul Hleb a fost tras de braţ de Kuyt. La nici zece minute după această fază, Arsenal ratează incredibil, mingea fiind scoasă de pe linia porţii echipei Liverpool chiar de unul dintre „tunari“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chelsea, prima înfrângere

Tot aseară, pe stadionul „Sukru Saracoglu“, echipa Fenerbahce a întrerupt invincibilitatea formaţiei Chelsea, care nu suferise nicio înfrângere în precedentele opt meciuri jucate în acest sezon al Ligii Campionilor.

Gruparea turcă s-a impus cu 2-1, golul victoriei fiind înscris de Deivid, jucătorul care, în minutul 13, „reuşise“ un autogol.

ÎN POLE-POSITION

Manchester, la un pas de careul de aşi

De la meci la meci, echipa engleză Manchester United arată tot mai hotărâtă să spună prezent pe 21 mai, la Moscova, în finala Ligii Campionilor la fotbal.

Formaţia lui Sir Alex Ferguson are în buzunar jumătate din biletul pentru semifinale, după ce a învins marţi seară, pe „Stadio Olimpico“, gruparea italiană AS Roma, scor 2-0, în prima manşă din „sferturile“ competiţiei. Principalii „gladiatori“ din arena romană au fost portughezul Cristiano Ronaldo şi englezul Wayne Rooney, autorii celor două goluri, catalogaţi de cotidianul „The Sun“ drept „cuceritorii Romei“. „Am fost în pericol în primul sfert de oră, dar golul lui Ronaldo a făcut ca meciul să se întoarcă în favoarea noastră“, a declarat Ferguson.

Într-un alt meci de marţi, FC Barcelona a luat prima opţiune pentru calificarea în semifinale datorită lui Bojan Krkici, singurul marcator în jocul cu nemţii de la Schalke, scor 1-0.

La 17 ani şi 217 zile, spaniolul de origine sârbă a înscris primul său gol în Liga Campionilor, adjudecându-şi locul doi în clasamentul celor mai tineri marcatori din toate timpurile.

SFERTURI DE FINALĂ

Aseară

Fenerbahce - Chelsea . . . . . . . . . . . 2-1 C. Kazim-Richards (64), Deivid (81) / Deivid (13 - autogol) Arsenal - Liverpool . . . . . . . . . . . . . 1-1 Adebayor (24) / D. Kuyt (26)

Marţi

AS Roma - Manchester United. . . 0-2 Cr. Ronaldo (39), Rooney (66)

Schalke 04 - FC Barcelona. . . . . . . 0-1 Bojan (12) > Meciurile-retur se vor disputa pe 8 şi 9 aprilie.