Gabriel Toader Greg, de 27 de ani, a fost angajat la restaurantul „La signora di Salerno” după ce fusese recomandat de o colegă. În ciuda semnalelor negative afișate din primele zile – întârzia, lipsea de la muncă, avea o atitudine necorespunzătoare – românul a fost tolerat de către șeful său, italianul Maurizio Farina.

După ce s-a consultat cu avocatul său, patronul stabilimentului a decis la un moment dat că situația nu mai poate continua și a pus piciorul în prag: l-a concediat pe Greg. Pus în fața realității, românul și-a pierdut echilibrul mental și, pe 24 iunie, a venit la restaurant chitit să se răzbune, informează Gazeta Românească.

A venit la restaurant pus pe scandal și spunea că o să îl omoare”, a povestit sora italianului, care a spus că singura salvare în fază inițială au fost clienții și ceilalți prieteni ai lui Maurizio care erau în restaurant. „Gabriel a fost dat afară de ceilalți oameni, dar l-a așteptat pe fratele meu afară”, a povestit aceasta.

Acolo, el a încercat să împrumute un cuțit de la un bar din apropiere, dar a fost refuzat de barmanul căruia îi făcuse solicitarea. „Când a văzut că nu face rost de cuțit, a luat o sticlă de bere, pe care i-a spart-o în față lui Maurizio, iar apoi i-a înfipt-o în gât. A vrut să îl  omoare, nu a fost un accident”, a completat sora victimei.

Italianul a fost dus de urgență la spital, iar pe drum a fost la un pas de moarte, suferind un stop cardiac, dar intervenția rapidă a medicilor l-a salvat. Acum, nu mai poate auzi, iar doctorii sunt rezervați în privința revenirii la o stare fizică normală.

Culmea e că, în tot acest timp, Gabril Greg nu a fost reținut de autorități și se plimbă nestingherit pe stradă. „Fratele meu este la terapie intensivă, nu va mai fi niciodată la fel, iar el se plimbă nestingherit pe stradă! Unde e justiția?! Vreau să denunț această situație dureroasă pentru noi toți”, a spus cu lacrimi în ochi sora victimei.

 

Te-ar putea interesa și: