'Suntem într-un război împotriva terorismului. Nu suntem într-un război împotriva unei religii, împotriva unei civilizații', a afirmat Valls, în timpul unei reuniuni a prefecților la sediul Ministerului de Interne.

Teroarea a continuat joi în Franţa, la o zi după ce 12 persoane au fost ucise, miercuri, cu sânge rece, într-un atac terorist la sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris. Trei atacuri au avut loc ieri, care s-au soldat cu moartea unui poliţist, iar la metroul din Paris este alertă cu bombă.

Agentul de poliţie a murit în urma unui schimb de focuri care a avut loc în sudul Parisului, incident care nu pare să aibă nicio legătură cu atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo. Tot joi dimineaţă, o explozie a avut loc lângă o moschee, în apropierea oraşului Lyon, iar o altă moschee, din vestul Parisului, a fost atacată cu grenade, fără ca cineva să fie rănit.

Totodată, joi seară, o persoană înarmată cu o şurubelniţă a încercat să intre în redacţia publicaţiei Valeurs Actuelles. Suspectul a fugit atunci când şi-a dat seama că a fost observat.