Evenimentul Zilei > Sport > CFR, debut cu dreptul în play-off. Campionii s-au impus la scor de neprezentare în meciul cu Academica Clinceni
CFR, debut cu dreptul în play-off. Campionii s-au impus la scor de neprezentare în meciul cu Academica Clinceni

CFR, debut cu dreptul în play-off. Campionii s-au impus la scor de neprezentare în meciul cu Academica Clinceni

Proaspăt câştigătoare a Supercupei României, CFR Cluj s-a distrat în prima etapă a play-off-ului Ligii I. Gruparea de la poalele Feleacului nu a întâmpinat o rezistenţă mare din partea surprizei acestui sezon, Academica Clinceni, şi s-a impus cu un autoritar scor de 3 - 0.

Chiar dacă nu au reuşit să puncteze pe tabela de marcaj în primele 45 de minute, alb – vişiniii s-au dezlănţuit în partea secundă. La scurt timp după revenirea de la cabine, trupa pregătită de tehnicianul Edi Iordănescu s-a desprins la două goluri diferenţă, graţie reuşitelor lui Alexandru Păun (’53) şi Ciprian Deac (’56).

Cu puţine secvenţe înainte de fluierul final al centralului Sebastian Colţescu, atacantul croat Gabriel Debeljuh şi-a trecut, la rândul său, numele pe lista marcatorilor (’89), aducând CFR-ului o victorie la scor de neprezentare.

Iordănescu jr. nu a apărut la conferinţa de presă

Deşi Mario Camora şi ceilalţi coechipieri ai săi au avut o prestaţie convingătoare în disputa de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, antrenorul principal al formaţiei din Gruia a refuzat să apară la conferinţa de presă. Edi Iordănescu s-a scuzat pentru absenţa sa şi l-a trimis pe directorul sportiv Marius Bilaşco să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

„Edi şi-a pierdut vocea şi m-a rugat să-i ţin locul. Aveam emoţii înaintea acestui meci, pentru că era foarte important să începem bine acest play-off. Am fost extrem de conectaţi la această partidă. Sunt momente importante, pe care trebuie să le gestionăm foarte bine” a explicat, cu multă încredere în glas, Bilaşco.

Clujenii nu îi scot din calcule pe olteni

Clujenii au profitat din plin de pasul greşit al Universităţii Craiova, care a obţinut doar un singur punct din confruntarea de pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe (0 – 0), şi au mărit astfel ecartul faţă de olteni la cinci lungimi. Cu toate acestea, Bilaşco e convins că trupa din Bănie nu poate fi scoasă încă din calculele pentru titlu.

„Craiova se bate în continuare la titlu. Acea diferenţă de puncte poate fi recuperată imediat. Trebuie să fim extrem de atenţi la ce se întâmplă. Lupta se va da în trei, până la final” îi atenţionează Bilaşco pe Deac şi compania.

Vor să pună presiune pe FCSB

În urma acestui succes categoric cu Clinceni, campioana a urcat pe prima poziţie a clasamentului pentru doar câteva ore. Bilaşco spune că alb – vişiniii trebuie să pună o presiune constantă pe liderul FCSB şi să trateze toate jocurile din acest play-off asemenea unor finale.

„Nu trebuie să ne ascundem după degete. Fiecare meci este extrem de important pentru noi, în această perioadă. Trebuie să punem presiune pe FCSB, e foarte important” a mai adăugat directorul sportiv al clubului de la poalele Feleacului.