Evenimentul Zilei > Actualitate > CFR Călători va reintroduce în circulaţie trenuri pe zeci de secţii
CFR Călători va reintroduce în circulaţie trenuri pe zeci de secţii

CFR Călători va reintroduce în circulaţie trenuri pe zeci de secţii

Compania de stat CFR Călători va reintroduce în circulaţie trenuri pe zeci de secţii.

Acţiunea vine după ce o serie de condiţii, printre care şi cele referitoare la rentabilitate, au obligat compania să renunţe la operarea acelor rute şi să le închirieze unui operator privat de transport feroviar, informează Agerpres

Potrivit directorului general al CFR Călători, Iosif Szentes, compania va reintra, din data de 1 octombrie, pe secţia Târgovişte – Pietroşiţa, iar din 5 octombrie pe linia Caracal – Corabia, în plan aflându-se şi Roşiori – Alexandria – Zimnicea, dar şi Câmpulung – Goleşti, pentru care se mai aşteaptă o aprobare din partea Ministerului Transporturilor, sau Curtea de Argeş – Piteşti. 

De asemenea, CFR Călători ia în calcul organizarea circulaţiei înspre Serbia, până la staţia Kikinda (comuna Chichinda Mare), după ce a reintrat pe secţia Timişoara – Jimbolia. Conducerea Căilor Ferate ale Serbiei a decis, în urmă cu un an, să suspende, de la 1 septembrie, circulaţia trenului internaţional care făcea legătura cu România, pe ruta Kikinda – Jimbolia. 

"Este o mândrie pentru CFR Călători că, după ce în ultimii 15 ani a ieşit de pe anumite secţii, peste 50, în urma preluării de către CFR SA a unor secţii cedate de un operator care gestiona infrastructura, compania a început să intre din nou pe acele secţii. Mă refer la Timişoara – Jimbolia, de pe care am ieşit pentru foarte puţin timp. Din luna martie suntem din nou pe ruta respectivă şi, în perspectivă, probabil că vom putea organiza circulaţia şi înspre Serbia, până la staţia Kikinda", a spus Iosif Szentes.