Evenimentul Zilei > Actualitate > CFR Călători: 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, înregistrate anual în România
CFR Călători: 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, înregistrate anual în România

CFR Călători: 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, înregistrate anual în România

În România se înregistrează anual în jur de 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, în aceste evenimente pierzându-și viața, în medie, 20 de oameni, iar alți 30 sunt accidentați.

Anual, în România, sunt înregistrate în medie 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, generate de nerespectarea regulilor de circulație rutieră. În aceste accidente mor în fiecare an, în medie, 20 de oameni, iar alți 30 sunt accidentați. CFR Călători trage un semnal de alarmă, făcând un apel către toți conducătorii auto să respecte avertizările/ regulile de traversare a trecerilor la nivel cu calea ferată și să acorde importanța și atenția cuvenită acestora", se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, CFR Călători organizează miercuri, de la ora 18,00, la sediul Ministerului Transporturilor, vernisajul expoziției de fotografie "Călătorie spulberată", evenimentul fiind realizat în semn de solidaritate cu familiile victimelor tragediei aviatice ale zborului malaezian MH17. În cadrul vernisajului se va păstra un moment de reculegere în semn de apreciere față de întreaga activitate a mecanicului de locomotivă care și-a pierdut viața, vineri, în accidentul feroviar de lângă Bacău.

Vor fi expuse fotografii realizate de o echipă de tineri fotografi, împreună cu îndrumătorii lor de la Centrul de Cercetare în Domeniul Vizualului din cadrul Colegiului Național "Ion Neculce" din București.

La vernisaj sunt invitați ambasadorii statelor care au avut pasageri în zborul MH17, persoane reprezentative din conducerea statului român, oameni politici și de cultură etc.