Evenimentul Zilei > Economie > CFR-ul se tehnologizează: Biletele online pentru călătoriile internaționale
CFR-ul se tehnologizează: Biletele online pentru călătoriile internaționale

CFR-ul se tehnologizează: Biletele online pentru călătoriile internaționale

CFR Călători a deschis vânzarea de bilete online pentru călătoriile international. Inconvenientul sau lipsa acestui proces, este faptul că cei care vor dori să își achiziționeze biletul online, vor trebui să se deplaseze la gară pentru a-l ridica sau pot opta pentru a-l primi prin curier.

Achiziţionarea biletelor pentru destinaţii internaţionale se poate face de pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro, prin aplicaţia Cumpără bilete de tren online / Trafic internaţional sau direct de pe linkul  – https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro. Se vor putea achiziționa bilete online atât pentru călătoriile simple sau cele dus-întors. Cumpărarea online a biletelor pentru destinaţiile internaţionale este posibilă într-un interval care poate varia de la o anticipaţie maximă de 3 luni, până la: 48 ore înainte de începerea călătoriei, dacă se alege ridicarea biletelor de la o staţie/agenţie CFR Călători; 8 zile înainte de începerea călătoriei, dacă se alege livrarea biletelor prin curier. În situaţia în care călătoria include trenuri din traficul local, cumpărarea cu anticipaţie este de maximum 1 lună.

În prezent, staţiile CFR de unde se pot ridica biletele internaţionale sunt: Bucureşti Nord, Constanţa, Timişoara, Arad, Deva, Braşov, Sfântu Gheorghe, Predeal, Cluj Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Craiova, Târgu Jiu, Bistriţa şi Lugoj, urmând ca activitatea de ridicare să fie extinsă şi în alte staţii.