Revizia tehnică anuală a CET Constanța a avut loc între 24 și 26 septembrie, constănțenii așteptând ca de mâine să aibă apă caldă la robinete. Electrocentrale anunță însă, astăzi, că nu va relua furnizarea agentului termic până când RADET nu-i plătește măcat o parte din datorie. Ultimul preaviz a fost transmis in 10 septembrie, a declarat directorul tehnic al CET Constanța, Monica Neacșu. “Consiliul de Administrație al Electrocentrale S.A. Constanța a hotărât să pună în aplicare preavizul dat către RADET Constanța, deși Electrocentrale Constanța S.A. are instalațiile pregătite în vederea reluării furnizării agentului termic către consumatorii racordați la sistemul centralizat al municipiului Constanța.”

În documentul trimis către RADET se mai aduce la cunoștință faptul că, dacă până la data de 26 septembrie, conducerea Regiei nu va urgenta să își plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanța S.A. și nu va prezenta un plan de eșalonare a debitelor, va sista furnizarea agentului termic către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu data de 27 septembrie”. În situația dată, cei peste 70.000 de abonați din Constanța rămân, de mâine, fără apă caldă.

Potrivit CET Constanța, “totalul datoriilor RADET la data de 26 septembrie 2018, se ridică la suma de 256.397.880,84 lei”, regia plătind la începutul anului doar puțin peste 20 milioane de lei. Abonații constănțeni nu sunt datori la RADET. Ei plătesc 250 de lei pe gigacalorie, subvenția de până la aproape 400 de lei fiind asigurată de primărie. Decebal Făgădău, primarul Constanței, spunea la începutul lunii că municipalitatea nu are datorii către CET dar cu toate astea a efectuat o plată în avans pentru serviciile din iarnă viitoare. El și-a arătat convingerea că Ministerul Economiei si Compania Electrocentrale vor găsi o soluție pentru ca abonații să nu aibă de suferit. Directorul RADET Constanta, Liviu Popa, nu a comentat,  a spus doar că va trimite un comunicat  de presă.