Evenimentul Zilei > Social > Certificatul de vaccinare necesar la călătoriile cu avionul. Autoritățile pregătesc un permis special
Certificatul de vaccinare necesar la călătoriile cu avionul. Autoritățile pregătesc un permis special

Certificatul de vaccinare necesar la călătoriile cu avionul. Autoritățile pregătesc un permis special

Certificatul de vaccinare va fi necesar pentru cei care intenționează să călătorească cu avionul în anul 2021, iar autoritățile internaționale pregătesc un permis special care va conține toate datele necesare.

Certificatul de vaccinare va fi necesar la călătoriile cu avionul. Călătoriile cu avionul se vor face în baza unui permis care va conține rezultatele testelor și certificatele de vaccinare anti-COVID. Un astfel de document este de natură să faciliteze transportul aerian de pasageri în actualul context epidemiologic.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie destinat pasagerilor curselor aeriene. Acesta ar putea fi gata și va intra în vigoare la finalul lunii martie. Documentul se va baza pe un sistem digital bazat pe rezultatele testelor și certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale.

Certificatul de vaccinare necesar la călătoriile cu avionul

Un astfel de permis va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale, transmite Reuters.

Potrivit reprezentanților IATA, în acest context, este esențial ca guvernele să emită cetățenilor certificate de vaccinare digitale. Acestea vor servi, ulterior, drept bază pentru permisul de călătorie, au apreciat reprezentanții IATA.

Traficul aerian s-a redus substanțial

Conform informațiilor date publicității de IATA, numărul pasagerilor care apelează la cursele aeriene s-a redus substantial din cauza pandemiei de COVID-19. În anul 2020, numărul pasagerilor a înregistrat o scădere de 66% raportat la anul precedent, 2019. Scăderea este fără precedent și are drept cauză pandemia provocată de coronavirus.

Pe de altă parte, IATA a avertizat că perspectivele unei relansări în 2021 sunt afectate de apariţia unor noi tulpini de Covid-19. Cu toate acestea, Asociația nu a revizuit, însă, în scădere, previziunile pentru acest an.

„Am început 2021 şi ne aşteptăm în continuare ca acesta să fie un an de revenire, de la un punct foarte jos”, a spus Brian Pearce, reprezentant IATA.

Oficialul și-a exprimat speranţa că progresele campaniilor de vaccinare să îmbunătățească situația. Pe măsură ce campaniile de vaccinare avansează, se așteaptă ca și situația, în a doua jumătate a anului să fie una mult mai bună.

De menționat că IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume. Acestea efectuează cam 82% din traficul aerian mondial.