Evenimentul Zilei > Social > Cerşitul devine meserie oficială! La ce folosesc fructele de pădure
Cerşitul devine meserie oficială! La ce folosesc fructele de pădure

Cerşitul devine meserie oficială! La ce folosesc fructele de pădure

Este primul caz de acest gen din Suedia când se cere autorizaţie pentru cerşit. Autorizaţia -valabilă 3 luni - poate fi obţinută completând un modul online sau personal la o secţie de poliţie, prezentând un act de identitate valabil. Autorizaţia costă 23 de euro.
Acest lucru a fost decis de administraţia locală din Eskilstuna, oraş la vest de Stockholm, care a introdus o nouă taxă pentru cei care cer bani pe stradă.
Cine va fi prins cerşind fără autorizaţie, riscă o amendă de până la 375 de euro
Se încearcă astfel de a „birocratiza” milogeala încercând să facă mai dificil cerşitul, a explicat Jimmy Jansson, consilier local social-democrat. Regulamentul însă nu împiedică vânzările stradale. Mulţi cerşetori, ca să facă bani de autorizaţie, s-au hotărât să vândă fructe de pădure. „Astfel – a povestit o româncă  de 22 de ani – pot continua să cerşească bani trecătorilor”.
„Dacă vând fructe de pădure, e necesar să se evalueze dacă nu cumva e vorba de o modalitate de a ocoli noua dispoziţie. Oricum – a făcut cunoscut şeful poliţiei locale, Thomas Bergqvist – există locuri speciale, pe stradă, unde se pot vinde fructe pădure.
Cerşetorii vor putea, deci, să-şi mute locul de „muncă” în zone limitrofe. „Dar dacă legea noastră se va dovedi eficientă – a subliniat  Jansson – poate că şi alte administraţii locale ne vor urma exemplul”, notează Il Giornale.