Acest lucru a fost decis de administraţia locală din Eskilstuna, oraş la vest de Stockholm, care a introdus o nouă taxă pentru cei care cer bani pe stradă.
Cine va fi prins cerşind fără autorizaţie, riscă o amendă de până la 375 de euro
Se încearcă astfel de a „birocratiza” milogeala încercând să facă mai dificil cerşitul, a explicat Jimmy Jansson, consilier local social-democrat. Regulamentul însă nu împiedică vânzările stradale. Mulţi cerşetori, ca să facă bani de autorizaţie, s-au hotărât să vândă fructe de pădure. „Astfel – a povestit o româncă  de 22 de ani – pot continua să cerşească bani trecătorilor”.
„Dacă vând fructe de pădure, e necesar să se evalueze dacă nu cumva e vorba de o modalitate de a ocoli noua dispoziţie. Oricum – a făcut cunoscut şeful poliţiei locale, Thomas Bergqvist – există locuri speciale, pe stradă, unde se pot vinde fructe pădure.
Cerşetorii vor putea, deci, să-şi mute locul de „muncă” în zone limitrofe. „Dar dacă legea noastră se va dovedi eficientă – a subliniat  Jansson – poate că şi alte administraţii locale ne vor urma exemplul”, notează Il Giornale.

Te-ar putea interesa și: