Evenimentul Zilei > Actualitate > CERŞETORUL care a ajuns BOGĂTAŞ. Înainte vindea ouă, iar acum este patronul unei mari companii
CERŞETORUL care a ajuns BOGĂTAŞ. Înainte vindea ouă, iar acum este patronul unei mari companii

CERŞETORUL care a ajuns BOGĂTAŞ. Înainte vindea ouă, iar acum este patronul unei mari companii

Povestea lui Lere Mgayiya pare ruptă dintr-un film. Concediat din toate joburile pe care la avea, bărbatul a ajuns patronul celeo mai mari companii de lustruit pantofii din Africa.

La început, Lere Mgayiya împărţea bilete de îmbarcare pentru compania aeriană South Africa Airways. După cinci ani, bărbatul a fost conediat, astfel că a trebuit să îşi caute un nou loc de muncă. S-a alăturat afacerii familiei, care transporta animale diferiţilor fermieri, însă nemulţumit de planurile pe care Lere le avea, unchiul şi fratele său l-au lăsat din nou fără loc de muncă.

Lere a continuat să spere, astfel că şi-a început o afacere proprie. Profitând de contactele pe care a reuşit să le păstreze cu foştii clienţi, el a început să distribuie ouă bucătăriei Parlamentului din Africa de Sud. afacere nu era însă profitabilă, iar sud-africanul nu câştiga foarte mulţi bani din această activitate, motiv pentru care a renunţat.

Următoarea sa încercare a fost la o competiţie pentru antreprenori, Sandlam Money Game, reuşind să câştige în numai două zile aproape 3.100 de dolari, scrie CNN. Lere a folosit aceşti bani şi i-a investit într-o nouă afacere: o companie pentru plantarea copacilor. Şase luni mai târziu, ghinionul l-a atins din nou şi s-a văzut iar în ipostaza de şomer.

Norocul i-a surâs până la urmă lui Lere. A înfiinţat o companie de lustruit pantofii în aeroport, care pe parcursul anilor s-a dezvoltat şi a devenit una dintre cele mai mari din Africa. Lere s-a extins în alte aeroporturi din ţară, ajungând să activeze la un moment dat în cinci aeroporturi şi numărând 60 de angajaţi.

Venitul său anual se ridică la peste 200.000 de dolari anual.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: