Polițiștii locali constănțeni acționează periodic în zona locașurilor de cult, în intersecții și, mai nou, în stațiunea Mamaia pentru prinderea și sancționarea cerșetorilor. “Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană"! Acesta este, probabil, principiul după care se orientează și zecile de cerșetori care profită de multe ori de mila constănțenilor care le oferă bani și le încurajează astfel practica. Știați că un cerșetor câștigă chiar și 400 de lei pe zi? Ce ziceți? Spunem STOP cerșetoriei?”, este postarea de pe facebook a Poliției Locale Constanța, adresată localnicilor.

Numai ieri au fost date 20 de sancțiuni pentru apelarea la mila publică, aplicându-se amenzi de peste 3200 de lei. Alte șapte sancțiuni au constat în confiscarea banilort proveniți din cerșetorie, 107 lei. Noua conducere a Poliției Locale este hotărâtă să ia măsuri împotriva cerșetoriei. Dacă sunt prinși asupra faptului în mai multe rânduri, cerșetorii sunt reținuți pentru câteva ore la sediul Poliției Locale. Minorii sunt duși la adăposturile pentru copii, fiind sesizată Direcția de Asistență Socială pentru decăderea părtinților din drepturi. Pentru cei mai în vârstă se fac adrese la Direcția de Muncă pentru a verifica dacă au pensii.

Cu toate măsurile luate de Poliția Locală, după ce sunt sancționați și goniți, cerșetorii se întorc la îndeletnicirea lor. În afară de cei care chiar au nevoie de bani și de bunuri pentru a supraviețui, cerșetorii de meserie apelează la mila publică, știind că pot aduna bani fără efort fizic. Au fost, de altfel, prezentate pe rețelele de socializare, mai multe cazuri de cerșetori de pe litoral care aveau în conturi aproape 50.000 de lei sau sute de euro. Sau sub salteaua cărora au fost găsite sume uriașe de bani.

 

Te-ar putea interesa și: