Evenimentul Zilei > Actualitate > Cercetătorul-minune, împușcat când era la un pas de adevărul despre Coronavirus
Cercetătorul-minune, împușcat când era la un pas de adevărul despre Coronavirus

Cercetătorul-minune, împușcat când era la un pas de adevărul despre Coronavirus

Bing Liu, un cercetător despre care se spune că ar fi fost la un pas de a descoperi adevărul despre Coronavirus a fost împușcat mortal în Pennsylvania.

În vârstă de 37 de ani, Bing Liu, cercetător la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh, a fost găsit mort sâmbătă, în casa sa din Ross Township, din nordul Pittsburgh-ului, scrie NBCNews.

Agenția de presă din străinătate a menționat că cercetătorul a fost împușcat în cap și în gât.

La doar o oră după ce cadavrul lui Liu a fost descoperit, o a doua persoană, Hao Gu, a fost găsită moartă într-o mașină la doar un kilometru distanță.

Sergentul Brian Kohlhepp de la poliția din Ross Township a declarat pentru NBC că cei doi bărbați se cunoșteau. Anchetatorii cred că Hao Gu l-a ucis pe Bing Liu înainte să se întoarcă în mașina sa și să se împuște mortal.

Kohlhepp a declarat că autoritățile încă investighează relația dintre cei doi și caută un motiv pentru teribila crimă.

Într-o declarație, Universitatea din Pittsburgh l-a descris pe Liu ca fiind un excelent mentor și un cercetător incredibil, care a publicat peste 30 de lucrări despre sistemele biologice.

„Bing era pe punctul de a face o descoperire importantă despre cum înțelegem noi mecanismele celulare ce alcătuiesc, de fapt, SARS-COV-2”, a declarat Universitatea.

„Vom face un efort pentru a termina ceea ce Bing începuse, pentru a-i onora memoria cum se cuvine”, au mau adăugat oficialii Universității.