Evenimentul Zilei > Social > Cercetătorii sunt uluiți! „Zgomotul seismic” al planetei s-a redus
Cercetătorii sunt uluiți! „Zgomotul seismic” al planetei s-a redus

Cercetătorii sunt uluiți! „Zgomotul seismic” al planetei s-a redus

Carantină nu numai că diminuează șansele de răspândire a coronaviruslui, ci a „calmat” planeta. Iată ce a constatat o echipă de seismologi de la Brittish Geological Survey.

Cercetătorii au constatat că „zgomotul seismic” a fost redus considerabil, după ce oamenii au intrat în carantină. Aproximativ o treime din populația lumii se află, în prezent, în izolare, respectând măruile de distanțare socială, ceea ce înseamnă că activitatea umană obișnuită a fost redusă și, astfel, există mult mai puține vibrații care agită pământul.

Vibrațiile resimțite în mod obișnuit în întreaga lume au fost reduse datorită traficului mai mic al trenurilor, avioanelor și al vehiculelor grele.

O echipă de seismologi de la Brittish Geological Survey a postat un grafic care a arătat o scădere dramatică a „zgomotului seismic” înregistrat în apropierea aeroportului Gatwick, între luni, 24 februarie, înainte de a fi aplicate măsurile de blocare, și luni, 30 martie, după ce au fost implementate.

În timp ce „pământul continuă să tremure”, potrivit observației britanice a Observatorului Regal din Belgia, „mișcările solului la frecvențele de 1-20 Hz, cauzate în principal activității umane (mașini, trenuri, industrii, …) sunt mult mai mici de la punerea în aplicare a măsurilor de izolare de către guvern”.