Evenimentul Zilei > Actualitate > Cercetători au fost BULVERSAŢI de această NOUĂ DESCOPERIRE
Cercetători au fost BULVERSAŢI de această NOUĂ DESCOPERIRE

Cercetători au fost BULVERSAŢI de această NOUĂ DESCOPERIRE

Phoebe, unul dintre inelele principale ale planetei Saturn, are o grosime de două ori mai mare decât se crezuse până acum, potrivit unei descoperiri de ultimă oră făcută de cercetătorii de la Universitatea din Maryland, publicată în revista Nature, informează northerncalifornian.com.

Phoebe este un satelit neregulat al planetei Saturn. A fost descoperit de William Henry Pickering pe 17 martie 1899 ca urmare a analizei unor plăci fotografice captate de către DeLisle Stewart începând cu 16 august 1898 la Observatorul Boyden (lângă Arequipa, Peru).

În ciuda mărimii sale, Phoebe nu poate fi observat cu ochiul liber fiind format din particule minuscule. Cercetătorii speră ca noua constatare privind dimensiunea inelului să poată dezvălui noi informaţii privind evoluţia sistemului de inele ale planetei Saturn, informează Agerpres.

În realitate, inelul lui Saturn este de 200 de ori mai mare în comparaţie cu ceea ce se crezuse anterior. Acest inel este mai întunecat, fiind format din particule minuscule, ceea ce îl face să fie mai misterios. Folosind telescopul, astronomul italian Givanni Domenico Cassini a descoperit satelitul natural al planetei Statun numit Iapetus în 1671 şi a indicat pentru prima dată că Saturn are un inel secret.

Satelitul natural descoperit de el este destul de bizar, cu o parte albă iar cealaltă în întregime neagră. Oamenii de ştiinţă credeau că Iapetus s-a strecurat printr-un inel de culoare închisă care nu a fost observat de pe Pământ, scrie northerncalifornian.com.

Potrivit conducătorului cercetării, Douglas Hamilton de la Universitatea din Maryland, acest inel invizibil al lui Saturn este enorm, de 10- 20 ori mai mare decât următorul inel, ceea ce îl face să fie pur şi simplu uriaş, mai scrie northerncalifornian.com.

Planeta Saturn prezintă un sistem de şapte inele şi 200 de sateliţi naturali observaţi, dintre care 62 de sateliţi au orbită confirmată iar 53 au primit nume oficiale. Între sateliţii naturali ai lui Saturn se numără şi Titan, cel mai mare al acestei planete şi al doilea satelit ca mărime din Sistemul Solar (dupa Ganimede, satelitul lui Jupiter).


A lăsat PAMPOANELE pentru ARTILERIA grea. Cum arată MAJORETA care LUPTĂ în Afganistan | GALERIE FOTO

Rachel Washburn, majoreta care luptă în Afganistan Rachel Washburn, majoreta care luptă în Afganistan Rachel Washburn, majoreta care luptă în Afganistan Rachel Washburn, majoreta care luptă în Afganistan Rachel Washburn, majoreta care luptă în Afganistan


 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: