Cer înnorat în toată Republica Moldova, sunt șanse de apariție a precipitațiilor

Cer înnorat în toată Republica Moldova, sunt șanse de apariție a precipitațiilor Cer noros. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vreme închisă, azi, 25 iunie, în Republica Moldova, după cum au anunțat specialiștii meteo. Temperaturile sunt suportabile, spre deosebire de ale zone ale continentului, unde canicula apasă necruțător. În Basarabia, minima va oscila de la zonă la zonă între 25 și 27 de grade Celsius, iar minima va ajunge la 17 grade.

Vreme închisă în Republica Moldova, temperaturi suportabile

Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, în toate regiunile țării și sunt șanse de apariție a ploilor, spun meteorologii. Mai ales în centrul Moldovei. Se vor înregistra 27 de grade Celsius la Cahul, la Briceni și Rîbnița vor fi 26 de grade, iar la Bălți, Chișinău și Ștefan-Vodă se vor consemna 25 de grade.

Mâine, cerul va fi senin, temperaturile vor fi într-o foarte ușoară creștere, cu valori termice de 26 - 28 de grade Celsius.

În România, azi, 25 iunie, va fi din nou foarte cald. Așadar, este în vigoare un cod galben de caniculă, în Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, București, Ilfov și Călărași.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi azi, 25 iunie, în România

„Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade”, au anunțat specialiștii de la ANM.

Meteo

Meteo. Sursa foto: Pixabay

Pe de altă parte, în celelalte zone ale României, pe arii relativ extinse valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei, dar disconfort termic va fi pe suprafeţe mici, în special în zonele vestice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h) în Banat, local în Crişana, Oltenia, Transilvania şi la munte şi izolat în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi vijelii şi grindină.

În Capitală, va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade.