Evenimentul ZileiSocialCEO Pfizer: Vaccinul este eficient împotriva variantei din Marea Britanie și a celei sud-africane

CEO Pfizer: Vaccinul este eficient împotriva variantei din Marea Britanie și a celei sud-africane

CEO Pfizer: Vaccinul este eficient împotriva variantei din Marea Britanie și a celei sud-africane
RAINEWS. „În acest moment principalul nostru obiectiv în întreaga lume este îmbunătățirea capacităţii de producere a vaccinurilor”, a afirmat Bourla, CEO Pfizer, în timpul unui eveniment online.

CEO Pfizer: Vaccinul este eficient împotriva variantei din Marea Britanie și a celei sud-africane. „Ne așteptăm ca anul acesta să livrăm 2 miliarde de doze, iar eforturile noastre nu se vor opri”, a adăugat el.

„Este nevoie atât de puterea științei. Cât și de puterea colaborării pentru a pune capăt acestei pandemii”, a subliniat Bourla. Acesta a explicat că, potrivit rezultatelor obţinute la primele teste, vaccinul Pfizer-BioNTech pare să aibă „o eficacitate ridicată”. Nu doar împotriva variantei britanice, ci și a celei sud-africane ale Covid-19.  Pfizer și BionTech s-au angajat să livreze 125 de milioane de doze de vaccin anti-Covid în plus față de cele contractate anterior.

CEO Pfizer: Vaccinul este eficient împotriva variantei din Marea Britanie și a celei sud-africane

„La început” a spus Bourla, „europenii aveau 200 de milioane de doze. Doze care au fost repartizate pe tot parcursul anului. Apoi au contractat alte 100 de milioane de doze. Au insistat și au reușit să obțină ca 50 din aceste 100 de milioane să fie livrate în al doilea trimestru”. Acesta însă nu a furnizat imaginea completă a calendarului convenit pentru administrarea dozelor, ci doar unele elemente.

În acest moment încercăm să verificăm dacă vaccinul poate preveni și transmiterea virusului. ”De la un individ la altul, și în timp ce „pe animale știm că există o protecție semnificativă la transfer”, „în ceea ce-i priveşte pe oameni, deocamdată nu deţinem încă suficiente date în acest sens”, dar „vom afla mai multe în februarie ”, a conchis Bourla.

Vaccinuri: în Italia au fost administrate 800 de mii de doze din cele 1,4 milioane disponibile

Publicaţia germană Welt dedică un articol locului fruntaş deţinut de Italia în Europa, în ceea ce priveşte campania vaccinării anti-covid. Articolul „vorbește” despre un rezultat „surprinzător” de care peninsula însăși „se minunează”. „În ceea ce priveşte campania de vaccinare, Italia se detaşează de aproape toată Europa”, este titlul articolului. În care se subliniază că peninsula „lasă în ​​urmă până și Germania”.

Potrivit celei mai recente actualizări furnizate miercuri dimineață de comisarul de urgență, până acum au fost vaccinați împotriva Covid 800.730 de italieni. În ultimele două zile au fost livrate alte 488.475 de doze de vaccin, astfel încât totalul celor disponibile de la începutul campaniei se ridică la 1.406.925, din care 55,5% au fost deja injectate, marea majoritate fiind administrate profesioniștilor din domeniul sănătății și celor din serviciile de asistenţă socială (625.861).

În prezent, regiunea Campania are cea mai mare rată de vaccinuri administrate (77,7%). În timp ce Lombardia este singura regiune care depășește 100.000 de doze inoculate (101.358 din cele 234.645 primite). Între timp, cele 47.000 de doze de vaccin Moderna destinate regiunilor italiene au părăsit sediul Istituto Superiore di Sanità din Roma. Au fost încărcate în 40 de camioane frigorifice puse la dispoziție de Poșta Italiană. Au fost escortate pentru ca dozele de vaccin să fie distribuite la diferitele centre de sortare locale.


Accesează: