Centru de dializă din Vaslui, închis

Centru de dializă din Vaslui, închis

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Vaslui a anunţat astăzi închiderea Centrului de la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii, motivul încetării activităţii centrului de dializă este că 20 din cei 22 de angajaţi ai unităţii au demisionat în bloc, fără a-şi justifica cererile de încetare a raporturilor de muncă, anunţă Mediafax.

Directorul ASP Vaslui a precizat că, deocamdată, nu pot aduce alţi doctori care să îi înlocuiască pe cei care au demisionat. Prin urmare, singura soluţie a fost închiderea unităţii.

"Este clar că un centru de dializă nu poate funcţiona doar cu doi medici şi doi salariaţi, când acolo este nevoie de specialişti. În momentul de faţă nu avem de unde să aducem alţi angajaţi care să cunoască cum se desfăşoară activitatea într-un centru de dializă, iar formarea unor alţi specialişti este chestiune de durată. În consecinţă, ne vedem puşi în situaţia să închidem acest centru şi să asigurăm doar urgenţele pentru bolnavii cu insuficienţă renală", a declarat directorul ASP Vaslui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform autorităţilor sanitare vasluiene, demisiile în bloc a celor 20 de angajaţi sunt urmare a unor oferte din partea unei clinici particulare din Bârlad, care urmează să-şi înceapă activitatea luna viitoare.