Evenimentul Zilei > International > Celulă NAZISTĂ în sânul POLIȚIEI din Germania
Celulă NAZISTĂ în sânul POLIȚIEI din Germania

Celulă NAZISTĂ în sânul POLIȚIEI din Germania

În Germania a început anchetarea a cinci polițiști care au postat fotografii ale lui Hitler și zvastici și au amenințat un avocat turc.

Patru bărbați și o femeie, care formau acest grup considerat de extremă dreapta, au fost suspendați din funcțiile lor pe durata anchetei, scrie AFP.

Grupul a intrat în atenția autorităților după ce la începutul lui august a trimis un fax în care amenințau cu „masacrarea” fetiței de doi ani a unei avocate germane de origine turcă, Seda Basay-Yildiz, potrivit cotidianului Frankfurter Neue Presse.

În mesajul trimis avocatei, care apără un grup de militanți islamiști, Basay-Yildiz era numită „scroafă turcă nenorocită”. „Cară-te cât încî mai poți să scapi cu viață”, i s-a mai transmis acesteia.

Faxul era semnat „NSU 2.0”, aluzie la grupusculul terorist german neo-nazist NSU („Clandestinitate național-socialistă”), creat la sfârșitul anilor 1990, care a asasinat opt imigranți turci.

Basay-Yildiz, care reprezintă și familiile victimelor NSU, a declarat că în ultima vreme primea amenințări zilnice, dar aceasta a îngrijorat-o în mod deosebit, deoarece menționa numele mic al fetiței sale și adresa sa privată.

Potrivit cotidianului citat, ea a sesizat poliția în legătură cu faxul. Anchetatorii au descoperit că niște polițiști au avut acces la datele sale private prin intermediul unui calculator dintr-un post de poliție din Frankfurt.

Telefoanele și hard-discurile calculatoarelor confiscate cu ocazia unei percheziții la domiciliile suspecților au dus la descoperirea grupului de pe WhatsApp.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: