Evenimentul Zilei > Social > Cele trei pericole care se ascund în propria ta casă. Riști să te confrunți cu probleme de sănătate
Cele trei pericole care se ascund în propria ta casă. Riști să te confrunți cu probleme de sănătate

Cele trei pericole care se ascund în propria ta casă. Riști să te confrunți cu probleme de sănătate

Unele persoane nu știu ce pericole pentru sănătate se află în propria lor casă. Mulți dintre noi nu le acordăm o atenție deosebită până când nu ajungem să cerem ajutorul medicului.

Propria ta casă nu poate fi un loc sigur pentru tine și familia ta dacă nu este curățată corespunzător. Propria locuință se poate transforma într-un loc plin de substanțe care te pot îmbolnăvi. Chiar și cele mai mici lucruri pot avea un efect asupra sănătății.

Mike Bidwell, președinte și CEO la Neighborly, a susținut că mulți oameni nu mai acordă atât de multă atenție curățeniei. „Oamenii ar trebui să acorde cu adevărat mai multă atenție curățeniei de modă veche pentru a rămâne sănătoși”. Îți voi prezenta care sunt lucrurile din propria ta casă care ar putea reprezenta cel mai mare pericol pentru sănătatea ta.

Pericolele din propria casă

Cele mai mari pericole pentru sănătate cae se află în casa ta sunt filtrele de aer necurățate, germenii pe care îi poți găsi, în special, în băi sau bucătării și mucegaiul. Bidwell a explicat că dacă nu îți schimbi filtele suficient de des, cel mai probabil îți vei reduce calitatea aerului din casă. Un filtru de aer care nu este curățat constant poate declanșa alergii și poate oferi mai puțină ventilație în casa ta. În acest fel este redusă protecția în fața virușilor.

„Este cel mai simplu lucru pe care un proprietar de casă îl poate face pentru a menține o calitate bună a aerului din interior, în special în timpul sezonului gripei”, spune Bidwell. El a mai recomandat ca un filtru de ar să fie curățat cel puțin o dată la patru luni. Bidwell a mai subliniat dacă ai un animal de companie sau ai probleme cu alergiile, este indicat să îl înlocuiești la fiecare 60 de zile.

Ce pericol reprezintă mucegaiul

Andrej Spec, profesor asociat de medicină și director al Clinicii de Micoze Invazive de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis, a spus că mucegaiul nu este o mare problemă pentru case pentru că este mai răspândit în aer liber. De asemenea, el a mai adăugat că mucegaiul se află în fiecare spațiu în care locuiesc oamenii, dar este periculos dacă se află în doze mari în locuințe.

„Unii oameni pot avea un nivel foarte ridicat de mucegai în casele lor. Cel mai frecvent, ceea ce veți vedea este agravarea alergiilor și a astmului”, a spus Spec. El a mai punctat că acest lucru se va mai întâmpla, mai ales, în cazul persoanelor care deja se confruntă cu alergii și astm. Bidwel a mai precizat că pentru a scăpa de mucegai trebuie să foloșeti un înălbitor pe care să îl pulverizezi pe zona afectată și să îl lași să acționeze pentru o oră sau chiar două. Este important de precizat că nu este recomandat să folosești înălbitor pe suprafețele din lemn.

Germeni pe suprafete dure

În timpul sezonului gripei, Bidwell a recomandat ca suprafețele dure din casă să fie curățate cât mai des. În această categorie sunt incluse mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină, mânerele, tastaturile, toaletele și telecomenzile. „Apropo, acele produse au nevoie de câteva minute pentru a funcționa. Nu poți doar să-l pulverizezi și apoi să-l usuci imediat”, notează el.

O atenție la fel de mare trebuie să fie acordată și bucătăriilor și băilor, unde majoritatea germenilor tind să se acumuleze. Trebuie să fi foarte atent la aceste camere, mai ales, dacă ai copii la școală. Ei ar putea aduce acasă viruși de la colegii lor. „Este un lucru bun să te mergi și să verifici aceste lucruri uneori”, spune Bidwell, informează CNBC.