Evenimentul Zilei > Politica > Cele mai noi SCENARII legate de ședința parlamentară în care va fi validat Guvernul Mihai Tudose
Cele mai noi SCENARII legate de ședința parlamentară în care va fi validat Guvernul Mihai Tudose

Cele mai noi SCENARII legate de ședința parlamentară în care va fi validat Guvernul Mihai Tudose

Liviu Dragnea a promis că PSD-ALDE vor reuși validarea Cabinetului Mihai Tudose până joi, 29 iunie, de fapt ultima zi a acestei sesiuni parlamentare. Acest lucru se va face printr-o sesiune reunită a Camerei Deputaților și Senatului.

Ordinea de zi a acestei ședințe va fi stabilită după ce lista membrilor și programul Guvernului vor fi depuse la birourile camerelor.

Deja se vorbește că acest plen reunit nu va vota numai Guvernul, ci și cel puțin președintele și vicepreședintele ASF. Este vorba de deputatul PSD de Dâmbovița Leonardo Badea și de Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al ministrului Lia Olguța Vasilescu. Ei au divorțat în 2016, spune presa locală. Wlassopol a fost propus tot de PSD, după ce Marius Bota și-a retras candidatura. Vă reamintesc că aceste două funcții (eliberate prin demiterea lui Mișu Negrițoiu și mai multe demisii) revin PSD după ce ei au fost de acord să lase PNL funcția de viceguvernator BNR, pentru Eugen Nicolăescu.

Badea și Wlassopol au fost validați, pentru pozițiile de președinte, respectiv, vicepreședinte ASF, de comisiile reunite de buget-finanțe într-o ședință convocată luni seară. Validarea rapidă la sfârșit de sesiune înseamnă că se dorește supunerea la vot până în vacanță, iar ședința pentru noul Guvern este ultima șansă.

Mai mulți parlamentari, făcând aceste calcule, au spus că este posibil ca, până în ședința Birourilor permanente să mai apară surprize, cum ar fi desemnarea de către Klaus Iohannis a unui șef la SIE, funcție vacantă din septembrie anul trecut. Președintele ar mai avea la dispoziție o zi, dacă vrea să rezolve acum această problemă. Dacă nu, trebuie să aștepte toată vara, deși perioada concediilor este considerată favorabilă pentru estomparea eventualelor scandaluri cu proprii susținători, dacă Iohannis va propune un nume controversat..

Aici apar din nou speculații, legate de numele care ar putea fi propuse. Sunt trei nume despre care se vorbește, dar lista e deschisă: Dan Mihalache ( ambasadorul nostru la Londra, subiectul unui scandal în timpul crizei ultimului atentat din capitala Marii Britanii) , Mihnea Motoc ( fost ministru al Apărării în Guvernul Dacian Cioloș) și un lider liberal.