Poliția a arestat un tânăr de o rară frumusețe, inteligenţă fi nobleţe, care se prezenta sub numele oriental de prinț Kerim Sultanow.

Locuia într-un hotel de lux de pe Champs Elysees, lua parte la toate alergările de cai, la premierele Operei și se bucura de prietenia celor mai bogați industriași, financiari și a celor mai frumoase femei din Paris.

S-a dovedii că tânărul prinţ Kerim Sultan era un escroc internaţional, iar metodele de lucru atât de simple, că nimeni nu pricepe cum de au putut fi înșelați oameni de afaceri cu experienţă (ca să lăsam deoparte femeile, jefuite de avere, dar răsplătite de iubire).

Ce vrajă purta în ochi, ce siguranţă în gesturi, tânărul escroc care putea prezenţta un carnet de cecuri falsificat, o cutie cu bijuterii false, documente ticluite, fără să fie bănuit?

De cele mai multe ori, nici nu i se da voie să prezinte vreun act sau vre un document: era crezut pe cuvânt.

În ziua arestării, o actriţă care împrumutase fermecătorului Sultanow 90.000 de franci, a venit să-i mai ofere 100.000 de franci, deşi i s-a spus că bijuteriile primite în dar de la „print” nu erau autentice.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric