Compania Huawei a amânat de mai multe ori data lansarii, ultimul termen vehiculat în presa internaţională fiind luna noiembrie. Dispozitivul Huawei Mate X a fost lansat pentru prima dată în februarie la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress, iar la acea dată compania a spus că telefonul (sau tableta) ar putea să intre în vânzare la mijlocul anului 2019.

Şi, chiar dacă telefonul nu a debutat la nivel internaţional, telefonul a apărut deja în oferta unui retailer românesc, unde este disponibil la precomandă. Multe persoane se vor opri la preț și vor comenta pe acest aspect. Huawei Mate X are preţul de 13.700 de lei, potrivit evoMAG, cam cât o maşină la mâna a doua.

Telefonul care poate fi comandat în România dispune de un procesor Kirin 980, Octa Core, un ecran AMOLED de opt inchi, 8GB RAM, 512GB Flash, Camera Tripla 40+16+8MP, 4G, Wi-Fi, şi este dual sim. Sistemul de operare este Android 9.

Gigantul Huawei a precizat la Barcelona că preţul unui astfel de smartphone va fi de 2.299 de euro sau 2.590 de dolari. Telefonul are o greutate de 295 de grame şi dimeniunile de 161,3 x 146,2 x 5,4 mm când este desfăcut şi de 161,3 x 78,3 x 11 mm când este pliat.

Ecranul este complet, nu există nicio decupare pe ecran pentru cameră şi nu are notch. Huawei se referă la dispozitiv mai mult ca la o tabletă decât la un telefon și are o mânere în formă de Kindle Oasis pentru a ajuta la aderenţa acestuia.

Tehnicienii de la Huawei au lucrat la acest telefon timp de trei ani, informează șefului grupului de consumatori, Richard Yu, iar designul are peste 100 de componente și a fost brevetat, informează economica.net.