Cel mai simplu truc pentru a curăța oalele arse: folosiți ketchup

Cel mai simplu truc pentru a curăța oalele arse: folosiți ketchup sursa foto. Pixnio.com

Curățarea vaselor de gătit de petele de rugină, de grăsime sau de arsura care s-a acumulat reprezintă marea provocare pentru fiecare gospodină. Cu atât mai mult cu cât multe dintre acestea nu pot fi curățate cu orice fel de substanță pentru a le proteja. Există, însă, câteva trucuri pe care le poate folosi oricine, în bucătărie, pentru a avea vase de gătit fără pată și strălucitoare.

Orice gospodină trebuie să țină cont, atunci când tebuie să curețe un vas de bucătărie,  de materialul din care a fost fabricat. Aceasta deoarece fiecare vas are nevoie de un anumit tip de curățare, cu anumite substanțe și bureți, în funcție de tipul său.

Unele dintre cele mai rezistente vase de gătit sunt cele fabricate din aluminiu însă chiar și acestea necesită un anumit tip de curățare de petele de arsură sau zgârieturi. Or, pentru a evita deteriorarea lor, este nevoie de o procedură specială de curățare.

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoască o gospodină este că vasele de gătit, fie din aluminiu, fie din alte materiale trebuie curățate periodic. De preferat aproape imediat după ce au fost folosite. Este cea mai bună metodă pentru a te asigura că suprafața lor va rămâne tot timpul strălucitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se curăță vasele de aluminiu

Pentru gospodinele care dețin vase de aluminiu prezentăm câteva trucuri care le ușurează munca de curățare. Astfel, atunci când sunt spălate trebuie frecate în aceeași direcție, fie înainte, fie înapoi pentru a curăța petele care fac suprafața să pară murdară.

Pentru a obține strălucire acestor suprafețe este indicat să se folosească o cană de oțet alb în amestec cu sare. Compusul se toarnă pe suprafața de curățat după care se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute și se clătește cu apă caldă. Apoi se freacă ușor cu un burete moale și, de preferat, se usucă prin ștergere cu o cârpă moale. Acest procedeu dă lustru vasului.

Un alt sfat este ca bureții de bucătărie folosiți să fie moi pentru a nu zgâria suprafața. Nu este recomandată folosirea substanțelor corozive la spălare deoarece acestea vor afecta suprafața.

Sosul de roșii ajută la îndepărtarea petelor

Ketchupul dă rezultate la curățarea oalelor de aluminiu. Sosul este întins pe suprafața unui vas și lăsat să acționeze 30 de minute. Ulterior, este curățat cu o cârpă moale, iar acest lucru ajută la curățarea petelor de rugină sau arsură. Ulterior suprafața se clătește cu apă rece și se usucă.

Acum, cu aceste trucuri, vasele de aluminiu vor deveni mai strălucitoare, iar petele de arsură vor dispărea, după cum relatează stiridiaspora.ro.