Evenimentul Zilei > International > Cel mai malefic şi mincinos om al securităţii a murit
Cel mai malefic şi mincinos om al securităţii a murit

Cel mai malefic şi mincinos om al securităţii a murit

Cel care a răspândit minciuna conform căreia prințul Philip era de vină pentru moartea Dianei şi a lui Mohamed Fayed a murit în vârstă de 83 de ani.

La bordul elicopterului, care era deținut de tatăl îndurerat al lui Dodi, se aflau patru bărbați: un patolog scoțian, avocatul american Mohamed Fayed şi șeful său de securitate. Și dintre aceștia, de departe cel mai important a fost șeful de securitate, John Macnamara, a cărui moarte a fost anunțată săptămâna trecută.

Macnamara a supravegheat nenumărate operațiuni „suspecte” în întreaga lume, în timp ce căuta să-și protejeze angajatorii și să-și distrugă dușmanii. Se spunea că era un maestru în șantaj, falsificari, intruziune și corupție, ca să nu mai vorbim de amenințări cu violența. Tot Macnamara a răspândit cea mai mare minciună din toate timpurile – o poveste complet fabricată că prințul Filip și MI6 că ar fi conspirat cumva să-i ucidă pe Diana și Dodi pentru a-i împiedica să se căsătorească.

Macnamara a pretins că accidentul a fost provocat de un misterios Fiat alb, o altă ficțiune dăunătoare care a făcut înconjurul lumii. Scopul lui? Pentru a ascunde adevărata cauză a accidentului din tunelul Pont de l’Alma care a ucis cuplul.

Iar cum John Macnamara a luat nenumărate secrete  în mormânt, dar sunt suficient de multe persoane care să știu cât de ticălos a fost. Petrecuse 28 de ani lucrând pentru Scotland Yard – al cărui eșec a fost acela de a aduce acest măr putred în justiție fără pic de rușine sau remuşcări.

Macnamara a recunoscut mai târziu că nu există nicio dovadă că Diana fusese ucisă; că nu există nicio dovadă Diana era însărcinată; că nu avea nicio dovadă împotriva prințului Filip; și că a mințit când a susținut că Henri Paul nu a consumat alcool în noaptea respectivă la Ritz.

Manipulările, falsurile și înșelăciunile lui Macnamara au fost multe și otrăvitoare. O altă dintre prioritățile sale, de exemplu, a fost să demonstreze că guvernul conservator de atunci a orchestrat o conspirație împotriva lui Fayed pentru a-l împiedica să obțină pașaport britanic. Acum totul a luat sfârşit, apucăturile malefice ale lui Macnamara au încetat… titrează Daily Mail.