Cel mai bogat om de pe planetă, în doliu! Fiul miliardar a fost răpus de o boală cruntă

Cel mai bogat om de pe planetă, în doliu! Fiul miliardar a fost răpus de o boală cruntă

Considerat ani la rând cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la peste 40 miliarde de dolari, sultanul din Brunei a suferit un şoc de proporţii odată cu anunţul morţii filului său miliardar, Prințul Azim, decedat la numai 38 de ani.

Al 6-lea dintre cei 12 copii ai sultanului din Brunei era cunoscut în toată lumea pentru că-i plăcea să petreacă alături de starurile mondiale. Printre ele îi amintim pe Michael Jackson, Janet Jackson, Mariah Carey, Scarlet Johansson, Elton John sau Rod Stewart.

Din nefericire pentru familia celebrului magnat al petrolului, în ciuda averii impresionante, medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa Prinţului Aziz. Despre misterioasa boală care l-a doborât nu s-a aflat încă nimic. Se cunoaşte doar că a fost o „lungă luptă cu boala”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prințul Azim era al 4-lea moştenitor al tronului şi a murit sâmbătă în jurul orei 10:00, în Bandar Seri Begawan, orașul regal și capitala sultanatului Brunei, situat sud-estul Asiei. Presa locală a relatat că acesta se lupta cu boala de mai mult timp.

În urma acestei veşti negre, în mica naţiune care este vecina Malaeziei au fost decretate șapte zile de doliu național. În timpul acestora, toate sărbătorile au fost interzise. Aziz a fost înmormântat în aceeași zi în care a şi murit, în conformitate cu tradiția islamică, în cadrul unei ceremonii ample la care a participat toată familia sa.

Azim, playboy cu vechime la Hollywood

Azim era printre altele un producător de la Hollywood, dar era cunoscut mai ales pentru stilul său de viață în care făcea orice pentru a atrage marile vedete în patul său. De asemenea, celebrului miliardar îi plăcea foarte mult să se fotografieze alături de starurile din SUA şi nu numai.

A participat și a găzduit petreceri fastuoase, la care, în afara numelor deja prezentate mai sus, a fost pozat alături de vedete precum Pamela Andersos, Joan Collins sau Mischa Barton. Janet Jackson i-a transmis omagiile pe Instagram: „Azim, și eu te iubesc și inshahAllah nu mai este durere. În numele celui mai înalt şi mai milostiv, El va avea grijă de tine acum. Ameen.”

Prințul a lucrat la filmul You're Not You cu Hilary Swank și Dark Places cu Charlize Theron. La fel ca tatăl său, sultanul Hassanal Bolkiah, era cunoscut pentru că era foarte bogat, averea lui având o valoare netă estimată la aproximativ 5 miliarde de dolari.

Și-a folosit banii pentru a-și distra faimoșii prieteni, spunând că este conștient de norocul său și că vrea să-l împărtășească. Se spune că oaspeții celebri de la petrecerile sale au venit cu genți de petrecere în valoare de până la 20.000 de lire sterline.

N-a putut s-o seducă pe Mariah Carey

Azim a încheiat o prietenie puțin probabilă cu vedeta de televiziune Jade Goody, după ce a urmărit-o pe Celebrity Big Brother. Jade l-a descris ca un „partener strălucit” și a spus că cei doi s-au întâlnit și „s-au avut ca o casă în flăcări”. Perechea a fost surprinsă petrecând împreună în 2007

El i-a dăruit lui Jade un inel ca „semn al prieteniei”, despre care ea a pretins că valorează în jur de 3 milioane de lire sterline. Ulterior s-a dovedit că valora în jur de 30.000 de lire sterline. Jade l-a numit „prințul meu fermecător” și l-a descris drept „rău”, în timp ce prietenii au spus că prințul o considera „intrigantă”.

Se spune că Azim a încercat să-i câștige afecțiunea celebrei cântăreţe Mariah Carey trimițându-i un colier de 5,7 milioane de dolari cu un avion privat înainte de a urca pe scena de la Madison Square Garden. Se mai zvoneşte că a rezervat 20 de rânduri de scaune pentru prietenii săi când Usher a concertat la Londra în 2001. De asemenea, el i-ar fi trimis starului american R&B o pereche de cercei cu diamante.

A proiectat genţi pentru femei şi bărbaţi

Viața lui a însemnat şi implicarea în diverse proiecte, printre care şi crearea genților unisex pentru marca de modă MCM. Toate încasările au ajuns la organizația de caritate Make-A-Wish Foundation, pentru copiii bolnavi de autism din Marea Britanie.

La un moment dat, chiar a scris un roman, intitulat Scandalous, dar care nu a fost niciodată publicat. De asemenea, Azim a fost muzician, dar nu a mers mai departe de distracţia cu prietenii într-un studio. „Nu am faţă pentru a fi cântăreț”, dezvăluia acesta.

Azim și-a petrecut o mare parte din viață în casa fastuoasă a sultanului din Kensington Palace Garden, dar a cunoscut şi traiul în luxul celor 1.700 de camere ale megapalatului deţinut de tatăl său în Brunei. Tatăl său își propusese inițial o carieră în armată pentru el.

Trimis la Academia Militară Regală Sandhurst pentru un curs de nouă luni de formare a ofițerilor, Azim n-a rezistat decât o săptămână acolo. Prințul iubitor de petreceri nu s-a putut acomoda defel cu regimul cazon.

Şi-a închiriat personajele Disney

Personajele Disney au fost transportate inițial pentru zilele sale de naștere, dar se vorbeşte că la acele evenimente, printre oaspeții săi au fost şi Elton John sau Rod Stewart. Pe lângă munca sa caritabilă, a fost cunoscut și ca un campion al comunității LGBT, în ciuda legilor adoptate de tatăl său care decretau că homosexualii pot fi ucişi cu pietre.

Azim, care a studiat în Marea Britanie la Universitatea Oxford Brookes, a militat și pentru persoanele cu autism și a lucrat cu o serie de organizații caritabile. Vorbind în 2008, Azim a spus: „Sunt recunoscător că am ceea ce am și îmi place să împărtășesc. Mama mea a făcut bine să ne facă să ne dăm seama că lucrurile materiale nu sunt totul.

Dacă mâine n-aș avea nimic, aș putea să-mi trăiesc viața și să fiu totuși fericit și să mă bucur de el, pentru că nu am nevoie de tot acest aur. Am nevoie doar de e-mailuri și de Twinkie.”

Cine este tatăl lui Azim?

Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah (73 de ani), este cunoscut pentru stilul de viaţă ultraluxos, fiind la un moment dat cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la peste 40 miliarde de dolari.

Zeci de ani, Hassanal Bolkiah a fost cunoscut ca un adevărat zeu al exceselor şi a profitat la maximum de enormele rezerve de petrol ale micuței națiuni din sud-estul Asiei. La bătrâneţe, totuşi, sultanul a devenit ținta criticilor din toată lumea pentru introducerea Codului Penal bazat pe Sharia. Acesta prevede condamnarea la moarte prin lapidare pentru adulter sau homosexualitate și tăierea mâinilor pentru furt.

explicaţie foto: în 2009, preşedintele Rusiei, Dmitri Anatolevici Medvedev, îl primea într-o vizită de lucru pe Hassanal Bolkiah.

foto: sultanul din Brunei

sursa: thesun.co.uk