Evenimentul Zilei > Sport > Cei mai bogați patroni din fotbalul românesc au același gen de probleme penale
Cei mai bogați patroni din fotbalul românesc au același gen de probleme penale

Cei mai bogați patroni din fotbalul românesc au același gen de probleme penale

Gigi Becali și Mihai Rotaru au același gen de probleme legate de despăgubirile ilegale primite pentru terenuri

Gigi Becali a devenit subiectul unui dosar DNA, după ce procurorii anchetează modalitatea în care finanțatorul de la FCSB, cu ajutorul nepotului său, Vasile Geambazi, a fost despăgubit pentru un teren. Despre care anchetatorii afirmă că a fost supraevaluat.

Același gen de probleme a avut un alt patron din fotbalul românesc. Mihai Rotaru, de la CS „U” Craiova. Cotidianul „Gazeta Sporturilor” amintește că olteanul a fost trimis în judecată, de DNA, alături de foștii deputați Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, pentru o afacere cu un teren supraevaluat cu aproape 100 de milioane de lei.

Conform procurorilor, Rotaru a cumpărat în 2009 drepturile litigioase pentru un teren de 60.000 de metri pătrați, pentru care a plătit 750.000 de euro.

Un an mai târziu, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Gabor Attila Marko, membri în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, au despăgubirea cu suma de 110.000.000 lei, acordată lui Mihai Rotaru.

Patronul Craiovei s-a prezentat la DNA și în 2017, tot într-un dosar ce viza retrocedările ilegale. Erau vizate trei terenuri din județul Bistrița-Năsăud, paguba fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.