Aceasta este concluzia unui raport întocmit de o comisie parlamentară de anchetă şi votat ieri într-o şedinţă comună a senatorilor şi deputaţilor. Raportul a trecut graţie voturilor PSD, PRM şi PC, în timp ce parlamentarii PD şi PNL au votat împotrivă ori s-au abţinut.
 
Raportul a fost prezentat de preşedintele comisiei, conservatorul Sabin Cutaş, care a susţinut că au fost audiate o serie de persoane, ale căror mărturii au exprimat faptul că Ceauşescu „nu vedea niciun motiv pentru care să depoziteze banii în afara ţării, atât timp cât era convins că are controlul total asupra situaţiei“. Comisia a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, la iniţiativa Partidului Conservator (PC). Aceasta după ce liderul PC Dan Voiculescu a fost acuzat în presă că ar fi avut acces la conturile din străinătate ale fostului dictator comunist.
 
Deputatul PC Dragoş Dumitriu a ţinut să felicite comisia „pentru că este prima care are curajul să afirme că Nicolae Ceauşescu nu a avut conturi şi averi ascunse prin străinătate“. „Reiese şi din acest raport că Ceauşescu a fost un om mai mult decât cinstit în comparaţie cu hoţii din ziua de astăzi“, a comentat el.

Deputatul PRM Anca Petrescu, arhitectul-şef al Casei Poporului, a adăugat: „Ceauşescu a fost un om foarte cinstit şi totodată a fost un mare patriot. Clădirea în care ne găsim (Casa Poporului – n.r.) este rezultatul unei iniţiative mari de investiţii, prin care dorea să aducă România în vizorul Europei şi al lumii întregi, pentru demnitatea naţională“.

POSTELNICU: Resemnaţi cu frustrarea