Horoscopul lui Dom' Profesor | Nimic în “Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox Sfinţii Grigorie Taumaturgul şi Lazăr Zugravul.

“Evenimentul Zilei” din 17 noiembrie 1978: a avut loc cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne, în colonia de la Jonestown din Guyana (America de Sud), 913 de adepţi ai sectei "Templul popoarelor", dintre care 276 de copii, au încetat din viaţa.

Cel care i-a îndemnat pe sectanţi să recurgă la fatalul gest a fost liderul spiritual al acestora, Jim Jones, care a întemeiat secta în 1956 în Statele Unite. Majoritatea adepţilor a consumat o băutură cu cianură şi sedative, iar cei care au refuzat au fost împuşcaţi din ordinul lui Jones, care se credea Iisus. Trupurile neînsufleţite ale oamenilor erau împrăştiate în întreaga colonie. (Reuters)

Am vreo trei cărți pe subiect, nu doresc să comentez, dar regret că nu mai pot fi în compania lui Mircea Eliade ca să-l întreb de ce credinţa, religia, duce la războaie, asasinate şi sinucideri. Că eu nu ştiu răspunsul… sau nu îmi place!

Cum ar fi arătat omenirea dacă religia nu ar fi fost inventată ? Pe ce ar mai fi dat vina pentru jaf, cruzime și omor ? În ce concept înălțător și-ar fi împachetat pornirile josnice ? Am vrut să scriu animalice, dar m-am oprit, nu pot să condamn animalele, ele nu au discernământ.

Am luat o carte din bibliotecă. Și aici răspund multora, care mă ceartă că am început să prezint câte o carte, apoi… Așa fac eu, încep multe, le las neterminate și revin asupra lor peste multă vreme. Ei bine cartea care am luat-o din bibliotecă se numește ”Enciclopedia Războaielor”. Cred că am mai pomenit de ea, dar ceea ce doream să vă spun este că de 100.000 de ani nu a existat o singură zi pe Pământ, fără să fie undeva un război, un măcel, o confruntare.

Carl Sagan a spus, demult, acum treizeci de ani, în cursul confruntării televizate cu astrologul francez André Barbault că, probabil, extratereștrii ne evită pentru că suntem primitivi și războinici, dar am dezvoltat tehnologia uciderii foarte mult. Maimuțele isterice de pe Pământ au bomba atomică! Francezul a fost de acord și după ce toată seara se certaseră pe teme astronomo-astrologice, au făcut un fel de pact contra ”nebunilor cu bombe” !

Am primit multă corespondență. Plină de vaiete și gânduri negre. Mai potoliți-vă oameni buni, chiar nu vă înțeleg ! Sau, alegerea lui Donald Trump este un motiv să vă victimizați ? Am spus că sunt bucuros temperat – poate președintele american o să fie un model și pentru Europa. Este momentul pentru oameni hotărâți care știu ce să facă, nu pentru cei care se iau după tâmpenia politicului corect.

În antichitate toate drumurile duceau la Roma, acum trebuie să fii orb, sau rău intenționat, ca să nu vezi că toate drumurile duc la Washington.

Statele sunt Imperiul Roman de astăzi, Restauratio Imperii. Sunt multe simboluri comune și nu este numai acvila cu fulgerele, ci și organizarea ca o democrație aristocratică militară. Așa au proiectat-o Părinții Națiunii. Și acum niște liberali doresc să schimbe totul ?

Și ca să fie totul în regulă vă răspund acum și aici la corespondență. Nu, alegerea lui Donald Trump nu mă deranjează deloc, ba din contră. Nu am niciun motiv personal. Toți ai mei care locuiesc în State sunt cetățeni americani, eu am viză pe viață. Nu, ai mei nu s-au dus la vot, așa le-a spus șeful de la republicanii din Virginia. Da, printre rudele mele din State sunt NUMAI republicani, nu există niciun democrat. Cinci persoane sunt chiar membri cu card și cotizație la zi.

Clanul meu din State este format din oameni muncitori, toți membri de sindicat. Aici a fost divergența dintre republicanii din Virginia și Donald Trump. Sunt multe probleme tipic americane care nu sunt explicate și le înțelegi abia după ce ai stat mai mult acolo. De exemplu sindicatele. În State sunt corporații cu proprietăți și active de miliarde. Pe curs de coliziune și concurență cu interesele imobiliare ale lui Donald Trump. Tot scandalul dintre sindicatele din Virginia, Liga și Donald a început acum mai mulți ani. Liga sindicatelor a construit mai multe clădiri, vreo patruzeci, cu banii sindicaliștilor, pe care apoi le-a închiriat la agenții federale, FBI, CIA, DEA, NSA, NCIS și alte prescurtări. Așa se obținea un venit sigur și constant, din chirii federale, tradus în pensii și ajutoare sociale. Donald a sărit în sus, a zis că nu este frumos, trebuia licitație, și-a aranjat freza și a dat sindicatele în judecată, cu nu știu ce lege antitrust. Sindicatele l-au ruinat pe Donald, în instanță, iar acesta a jurat răzbunare. De aceea este în programul lui desfințarea sindicatelor ! Virginia, stat republican de când se știe, cu partea clar superconservatoare din West Virginia, NU a votat cu Donald Trump. Republicanii nu s-au dus la vot ! Dar se bucură că a ieșit un republican și acum răspund unui prieten care m-a întrebat acest lucru. Corb la corb nu-și scoate ochii, spune vechiul proverb, iar ca președinte, Donald Trump are nevoie, ca de aer, de sprijinul sindicatelor. O să cadă la pace, sunt sigur !

Acum mă duc să ascult muzica mea preferată. O să vă rog să mă iertați, ieri am greșit, pe Ivan nu-l cheamă Tores ci Torrent. Vedeți ce feste joacă memoria ? Un spaniol, Ivan Torrent este iberic, ar fi fost normal să-l cheme Torres, nu Torrent, nu ? Dar tare mă tem că este doar un nume de scenă, o mască ca să-ți protejeze sufletul. Epic Music este muzica care ne face curajoși și ne înobilează sufletul, dar este periculoasă pentru compozitori, îi sleiește de energie. Știu eu ce spun, mi-a spus un Prieten al Muzicii !

Tot a fost acum câteva zile ziua de naștere a Nadiei Comăneci, a împlinit o vârstă rotundă, haide să ne uităm la un video pe muzica Instrumental Core, ”Dance at the Moonlight”:
 

BERBEC   În relațiile tale lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat. Cu un zâmbet, da! Azi e una dintre zilele acelea când intervenţia ta nu prea ajută. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Astăzi originalitatea nu este punctul tău forte. Sa nu fii foarte contrariat cînd analiza ta obiectiva si meseriaşă făcută in cercul tau de prieteni va starni proteste şi remarci de genul "am mai auzit asta"!
 
TAUR  
  Astăzi poţi întâlni persoane ale căror ţel suprem în viaţă este să-ţi facă ţie zile fripte. Genul de funcţionar de stat de la ghişeu. Dar există şi o parte bună a zilei: primeşti o veste! Tot ceea ce începi sau programezi astăzi pot să aducă rezultate fructoase, dar, trebuie să fii sigur că poţi să duci proiectul la capăt. Până la urmă este o zi neaşteptat de simpatică, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Este normal, dacă nu ai făcut nimic, arăţi odihnit şi prosper! Până seara chiar că te simţi excelent!

GEMENI  Eşti distrat şi nu te poţi concentra, totul îți pare ridicol și fără importanță. Ce poţi să faci? Mai nimic! Dă-te foarte ocupat și preocupat, aşa lumea nu o observe că nu faci nimic! Îmi pare rău pentru tine… dar ceva-ceva se întâmplă şi în registrul bun. Îngerul responsabil, cel supărat, îşi aduce aminte că a fost programat să gândească numai de bine, să vorbească numai de bine şi să facă fapte numai bune, aşa că face el ce face şi primeşti, mai pe seară, o veste bună!

RAC  Astăzi ai ocazia să descoperi anumite motive ale comportamentului din ultimul timp al colegilor, al anturajului, în general. Ia atitudine şi lămureşte imediat cum stau, de fapt, lucrurile. Ziua de astăzi se configurează ciudat – tu pari că eşti pusă în faţa unei decizii. Adică, de fapt, nu şti ce sa alegi intre două căi de urmat. Decizie care nu-ţi este chiar la îndemână fiind vorba de o problemă mai complicată şi probabil foarte personală.

LEU   O zi densă, cam obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de activitate. Ai intrat într-o rutină de sclav modern, corporatist. Mai există viață și în afara biroului! Probabil ca te vei lumina mai pe seară şi îţi vei spune că noaptea este un sfetnic bun. Pentru că ceva nostalgii şi regrete tardive îţi încearcă cugetul. Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice lăsând la o parte păcatele marilor feline. Le ştii tu care!

FECIOARĂ  Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite. Ai o atitudine mai bună față de viață și cei din jurul tău. Ține-o tot așa, nu te lăsa abătut! În cele mai multe cazuri vorbele stârnesc alte vorbe, confesiunile multe determina destainuiri şi mai şi… Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Ziua de astăzi este favorabilă familiei, cuplului, legăturilor de sânge, de mir, sau pur şi simplu de afinităţi selective.

BALANŢĂ   Ceva se întâmplă și nu ești pregătit pentru această eventualitate. Să fim sinceri, nimic nu prea te găsește pregătit! Ești într-o continuă uimire. Să-ți spun un secret: planifică-ți viața! Limitează cheltuielile la strictul necesar. Nodul tău gordian, sau calcâiul lui Ahile, cum preferi, că antichitatea este plină de pilde, se numeşte viaţa ta amoroasă. Oricum, nu prea ai de unde alege! Aşa că aspectele favorabile în domeniul sentimental pot fi pur teoretice!

SCORPION   O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Stai liniștit, nu vorbi cu șeful, zâmbește colegilor, o zi trece repede. Și trebuie să treacă fără momente de care să-ți aduci aminte! Te afli sub protecţia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indraznete, dacă nu, măcar comice, mai ales daca lucrezi in domenii legate de copii. Influenţe astrale subtile te ajuta sa tragi concluzia că lucrurile încep sa mearga spre bine, la locul unde activezi, fie că este birou, fabrică sau şcoală, dar şi in dragoste.

SĂGETĂTOR   Este bine să nu te implici în discuţii ascuțite cu semnele de apă. Îți sunt, oarecum, favorabile, semnele de foc și de aer. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate avantajos. Până la urmă, astăzi te simţi din ce in ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasa şi presiunea atmosferică variază. Ai de luat şi o altă decizie, în alt domeniu decât de obicei. Mai grea. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău.
 
CAPRICORN   S-au strâns multe treburi, trebuie să te grăbești. Sau, mai fă un triaj, poate unele probleme s-au rezolvat de la sine, altele nu mai sunt importante. Dar nu uita că leneșul mai mult aleargă! Cu zodia în continuare relativ nepopulată de planete, exceptând pe Pluton, care hai să fim drepţi este mai mult o ”planetă mică”, trebuie sa eviti confruntările tăioase, mai ales cele legate de activitaţile profesionale sau de meseria ta. În general eşti un bun profesionist, dar, din fericire, rareori, superficialitatea te îndeamnă să laşi lucrurile neterminate. Concentrează-te, sau cere ajutor!

VĂRSĂTOR   Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme importante pentru tine. Implică-te personal, dar vezi dacă nu trebuie să ceri şi ajutor, pentru că nu te pricepi la orice! Pragmatismul tău poate fi de mare folos astăzi, viziunea ta realistă aduce succes. O zi obositoare, dar foarte plăcută. Seară deosebită în compania celor dragi, poate la un spectacol. Astăzi, sănătatea ta este bună, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar. Ai, deci, o zi bună! Dupa câteva zile echilibrate, care zile au trecut repede fără amintiri memorabile, stelele îţi surâd din nou.
 
PEŞTI    Visezi cu ochii deschişi, dar problemele cotidiene, realitatea, te confiscă. Oferă-ţi momente plăcute şi vei avea o productivitate şi o eficienţă mai bune. Oamenii de succes sunt relaxaţi! Viaţa îţi oferă o nouă lecţie. Din fericire, nu doare şi nu costă! Dar, trebuie să reacţionezi, să iei măsurile necesare. Vorba populară spune: “nu bate toaca de două ori pentru o babă surdă!”Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor probleme sociale personale.