Evenimentul Zilei > Justitie > Vezi care este cea mai mare pensie din România pe care un fost magistrat o încasează. Este oficial! Prună, demisia!
Vezi care este cea mai mare pensie din România pe care un fost magistrat o încasează. Este oficial! Prună, demisia!

Vezi care este cea mai mare pensie din România pe care un fost magistrat o încasează. Este oficial! Prună, demisia!

Judecătorii români îi cer ministrului Justiției, Raluca Prună demisia pentru minciuna spusă cu privire la pensiile acestora.

Un judecător clujean a făcut ceva ce Consiliul Superior akl Magistraturii, doar mimează de câteva zile. Judecătorul Sergiu Rus a cerut de la Casa de Pensii să îi comunice care sunt cele mai mari pensii primite de magistrații români. În răspunsul primit cu celeritate se arată că cea mai mare pensie pe care un magistrat o încasează, lunar, este de 40.963 de lei, adică 9.100 de euro. Într-un an, respectivul judecător încasează peste 480.000 de lei, adică 109.000 de euro.

Judecătorul Rus, care judecă la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal de la Curtea de Apel Cluj, spune că orice pensie specială, care este mai mare de 13.000 de lei, este ilegală. ”Legea nu permite ca un judecător să primească mai mult decât indemnizația pe care o primea când era în activitate. Tot ce este mai mare decât 13.000 de lei este ilegal, este o pensie artificială, obținută în condiții suspecte, să nu zic ilegale. Aici ar trebui Statul Român să intervină și să ia măsurile legale”, spune magistratul.

Judecătorul Rus a mai vrut să afle care câți magistrați primesc pensii de 20.000 de lei sau mai mari. Numărul acestora, susține Ileana Ciutean, președinta Casei Naționale de Pensii Publice, este de 25. Mai există alți 1758 de foști magistrați care încasează pensii speciale cuprinse între între 10.000 si 20.000 lei, lunar. ”În total există în România, un număr de 3350 de pensionari speciali, foști magistrați, care erau în plată la nivelul lunii septembrie 2016”, mai spune judecătorul Rus.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiției, afirma fără dovezi, că există 60 de foști magistrați care primesc pensii mai mari de 100.000 de lei, lunar. Ministrul a refuzat să ofere probe și i-a îndemnat pe curioși să se adreseze Casei de Pensii, fapt ce a făcut și judecătorul Rus, care este și președintele Asociației Judecătorilor din România.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: