Trump spune că scandalul privitor la convorbirea sa cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski este cea mai mare înşelătorie din istorie, potrivit dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

„Ceea ce se întâmplă acum este cea mai mare înşelătorie din istoria politicii americane”, a afirmat Donald Trump într-un mesaj video postat pe Twitter.

Președintele american mai spune că opoziţia democrată, care a câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților după alegerile de la mijloc de mandat, „vrea să confişte totul”: arme, servicii medicale, voturi, judecători şi libertate.

„Totul este foarte simplu. Ei încearcă să mă oprească pe MINE, pentru că eu mă lupt pentru voi – şi nu voi permite niciodată ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Democraţii au lansat marţi o anchetă prin care se urmăreşte declanşarea unei proceduri de destituire a preşedintelui american. Cu toate acestea, deși sunt majoritari în camera inferioară, democrații nu au votat articolele de punere sub acuzare, un act procedural ce ar duce la suspendarea președintelui, ci doar vor să facă încă o anchetă, după ce cea făcută de Comisia Mueller s-a încheiat neconcludent.

Congresmenii americani investighează acum presupuse încercări ale preşedintelui Donald Trump de a face presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a redeschide o anchetă privitoare la acțiunile familiei fostului vicepreședinte Biden în Ucraina. Această anchetă, suspectează Trump, ar fi fost închisă la presiunile lui Joe Biden, din perioada în care era în funcție.

Democrații îl acuză pe Trump că i-ar fi cerut insistent președintelui ucrainean, într-o convorbire telefonică, să ancheteze activitatea fiului rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în 2014 în consiliul de administraţie al companiei ucrainene Burisma, producătoare de gaze naturale.