Cea mai importantă lecție învățată de Cătălin Cîrstoiu de la nașul Traian Băsescu

Cea mai importantă lecție învățată de Cătălin Cîrstoiu de la nașul Traian Băsescu Traian Băsescu. Sursa foto:: Arhiva EVZ

La vârsta de 23 de ani, Cătălin Cîrstoiu a fost cununat de Traian Băsescu. De atunci medicul spune că a absorbit multe învățăminte de la fostul președinte, pe care cu siguranță le va aplica și în politică.

Potrivit candidatului PNL-PSD la Primăria Capitalei, principalul învățământ pe care l-a primit de la nașul său a fost prioritizarea interesului național, o valoare pe care o consideră demnă de apreciere.

De ce l-a sfătuit Traian Băsescu pe Cătălin Cîrstoiu să nu candideze la Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu

Catalin Cîrstoiu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

De la preşedintele României. Lecţia cea mai importantă a fost faptul că întotdeauna la domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul naţional. Şi asta am văzut constant, constant. E de apreciat”, a spus Cîrstoiu.

Mai târziu, când a fost întrebat dacă Traian Băsescu a excelat mai mult ca primar sau ca președinte, Cătălin Cîrstoiu a spus că el crede că nașul său a fost un om complet devotat României, indiferent de poziția pe care a ocupat-o.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, candidatul la Primăria Capitalei a explicat și de ce fostul președinte l-a sfătuit să nu candideze la alegeri. Potrivit acestuia, discuția lor s-a axat mai mult pe familie și pe timpul acordat ei.

Eu sunt tată. Pe asta era centrată discuţia despre a nu candida. E o atitudine normală şi logică.

Să ştiţi că eu vreau să conving bucureştenii să mă voteze. Şi dânsul e bucureştean”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

Cum a ajuns medicul să fie cununat de familia Băsescu

Cătălin Cîrstoiu a dezvăluit și cum a ajuns să fie cununat de soții Băsescu. Când a făcut nunta avea doar 23 de ani, iar fostul președinte al României era un prieten foarte bun al părinților săi.

Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram student în anul V, ne ştiam, avea o relaţie cu părinţii mei. E o chestie atât de intimă, eram tineri şi frumoşi”, a mărturisit medicul în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

De atunci, relația dintre ei a devenit din ce în ce mai apropiată, iar mai târziu el și soția lui au botezat-o pe Sofia, fata Elenei Băsescu.

Cătălin Cîrstoiu este fiul politicianului Ion Cîrstoiu. În anii '90, tatăl său a îndeplinit funcția de prefect al județului Argeș și primar al municipiului Pitești. Între 1996 și 2004, Ion Cîrstoiu a fost deputat ales pe listele PD, partid condus din 2001 de Traian Băsescu.