Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai ciudată dietă! Acest bărbat a mâncat numai CARTOFI, timp de un an. Iată cum arată acum
Cea mai ciudată dietă! Acest bărbat a mâncat numai CARTOFI, timp de un an. Iată cum arată acum

Cea mai ciudată dietă! Acest bărbat a mâncat numai CARTOFI, timp de un an. Iată cum arată acum

Un bărbat din Australia a reuşit să uimească întreaga lume cu o dietă bazată exclusiv pe cartofi, care a dat rezultate nebănuite. Andrew Taylor îşi promitea pe 1 ianuarie că nu se va atinge de alte alimente în afară de cartofi, iar acum, aproape 12 luni mai târziu, apare în faţa lumii ca un om total schimbat.

Nu numai că a slăbit peste 50 de kilograme, dar spune că a reuşit să depăşească şi depresia care îl chinuise în anul precedent, fără să fie nevoit să apeleze la vreun medicament. Andrew Taylor recunoaşte că era dependent de mâncare şi spune că primele două săptămâni în care a ţinut dieta numai cu cartofi au fost infernale.

"Sufeream de depresie, iar dieta cu cartofi m-a ajutat. Nu iau antidepresive şi simt că am depăşit complet problema. Iar noaptea dorm mult mai bine. În ultimii 10 ani m-am confruntat cu dureri de încheieturi în urma accidentărilor suferite când jucam fotbal, dar şi acestea au trecut. Mi-am îmbunătăţit viaţa în mai multe aspecte decât îmi imaginam mâncând numai cartofi.

Am realizat că sunt dependent de mâncare şi am început să mă gândesc că dacă eşti alcoolic, renunţi la alcool, iar dacă eşti dependent de droguri, renunţi la droguri. Dar la mâncare nu poţi renunţa… Am vrut însă să ajung cât mai aproape de asta şi m-am întrebat dacă există un singur tip de mâncare pe care să-l pot consuma, iar cartofii au ieşit cel mai bine, titrează prosport.ro

Pur şi simplu îţi poţi lua toţi nutrienţii de care ai nevoie din cartofi. Toată lumea ştie că au mulţi carbohidraţi, dar au şi destule proteine şi grăsimi. În plus, reprezintă o sursă foarte bună de fibre, vitamina C şi fier", povesteşte Andrew Taylor în publicaţia australiană news.com.au.

Bărbatul cântărea 151 de kilograme când a început dieta, iar în decembrie a coborât prima dată sub 100 de kilograme (99 kg mai exact). Acesta consumă în fiecare zi între 3 şi 4 kilograme de cartofi, în diferite forme – fierţi, piure sau copţi – şi spune că a reuşit să-şi menţină şi viaţa socială luând după el preparate din cartofi la toate petrecerile la care era invitat.

Din noul an, bărbatul va renunţa la dieta strictă şi va introduce şi alte produse în alimentaţia sa, însă cartofii vor rămâne de bază.