Cea mai bună rețetă de pește pentru Florii! Orice gospodină trebuie să o prepare. Este un adevărat deliciu

Cea mai bună rețetă de pește pentru Florii! Orice gospodină trebuie să o prepare. Este un adevărat deliciu Sursa: slabsaugras.ro

Sărbătorile de primăvară se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt gata să facă cele mai gustoase rețete. Vă prezentăm mai jos cea mai bună rețetă de pește pentru Florii! Nu aveți cum să nu îi impresionați pe toți cu acest preparat.

Îți vei petrece timpul cu apropiații de Florii și nu te-ai gândit ce preparate să pui pe masă? Peștele este alimentul care nu trebuie să lipsească și există o serie de modalități prin care poate fi preparat.

Învață să gătești crap la cuptor cu legume! Durează foarte puțin, iar gustul este delicios. Dacă nu îți place propunerea, poți apela la crap pe varză, o rețetă așa cum se face în Dobrogea sau pește prăjit.

Rețeta ideală de Florii

Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

1 crap de 1,5 kg, 1 lămâi, 2 cepe roșii, 2 morcovi, 2 felii de țelină, 8 roșii cherry, 4 cartofi, 2 ardei grași (roșu/ galben), 150 ml vin alb, 20 de măsline negre (fără sâmburi), ulei măsline extravirgin, 1 praz, 4 căței de usturoi, sare, oregano, câteva fire de oregano proaspăt.

Se curăță crapul de solzi și branhii, se taie bucățele, se eviscerează. Nu uita să îl speli și să îl scurgi de apă. A venit momentul să adaugi sare sau piper, după preferințe. Trebuie să adaugi cei 4 caței de usturoi curățați în interior. Peștele tău va avea o aromă incredibilă.

Peștele trebuie să fie obligatoriu pe masa de Anul Nou. Superstiții şi reţete. Ce pește trebuie EXCLUS în noaptea dintre ani

Sursa: Pixabay

Se crestează peștele la o distanță de circa 1,5 cm. Lămâia trebuie tăiată felii și introdusă în crestăturile crapului. Poți pune o parte din ea și pentru decor.

Pregătim tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt și punem peștele. Nu uita să speli și legumele. Morcovul, prazul, ceapa și cartofii se taie după bunul plac, iar ardeii și țelina felii. Taie roșia în jumate.

Pentru un plus de aromă poți adăuga ulei de măsline extravirgin, sare și oregano. Peste combinație, turnăm vinul alb și acoperim cu folie de aluminiu. Lasă tava la cuptor 45 de minute la o temperatură de 200 de grade Celsius și ai grijă să fie mereu lichid peste pește.

A venit momentul să scoatem folia de aluminiu, punem măslinele și lăsam tava în cuptor încă circa 30 minute. Trebuie să îl scoți de la cuptor când crapul se rumenește. Pune peștele în mijloc și garnitura de legume pe lângă. Separat, poți face și un mujdei de usturoi.

Această rețetă este un real deliciu și conține foarte puține calorii. Este indicată și în diete, nu doar în ziua de Florii, potrivit poftabuna.com