Dintre toate, un adevăr lovește drept în față și dă de pământ cu previziunile apocaliptice de la începutul anilor 2000. O investiție care s-a dovedit a fi incredibil de profitabilă a fost cea în criptomonede. Mai precis, în bitcoin!

Conform unui raport recent al Bank of America Securities, preluat de CNN, dacă la începutul deceniului ai investit un dolar în bitcoin, acum ai avea mai mult de 90.000 de dolari în cont! În prezent, 1 bitcoin (XBT) este evaluat la aproximativ 7.000$, dar nu mai departe de acum doi ani făcea aproape 20.000 dolari!

Se poate spune că bitcoin rămâne o investiție extrem de speculativă, dar rata de profitabilitate și creșterea vertiginoasă pe care a cunoscut-o au transformat-o în cea mai populară și larg acceptată criptomonedă a planetei. La momentul actual, tot mai mulți comercianți cu amănuntul acceptă bitcoin ca formă de plată, iar numeroase fonduri de investiții au lansat deja tranzacții pentru bitcoin, o mișcare ce a ajutat la legitimizarea acestei criptomonede.

Iar în momentul în care a anunțat că vrea să lanseze o moneda virtuală (Libra), Facebook nu a făcut altceva decât să dea și mai multă greutate în bitcoinului în mințile posibililor investitori.

Raportul mai arată că, pe măsură ce ratele dobânzilor au scăzut, investitorii s-au îmbulzit să cumpere aur, care a rămas marfa de top a ultimilor ani. Creștere lentă, dar certă și constantă, zic americanii, care au calculat că 1 dolar investit în aur în 2010 are azi o valoare de 1,34 dolari.