Cea mai bogată femeie din Australia a cerut să-i fie retras portretul dintr-o galerie. Ce avere are femeia

Cea mai bogată femeie din Australia a cerut să-i fie retras portretul dintr-o galerie. Ce avere are femeia Dolari. Sursa foto: Pixabay

Gina Rinehart este cea mai bogată femeie din Australia, dar nu acest lucru a făcut-o celebră. Ci mai degrabă ordinele pe care acestea le-a dat Galeriei Naționale din Australia. Gina a cerut instituției să scoată portretul ei de acolo, având în vedere că nu este deloc măgulitor. Culmea este că ceva similar s-a întâmplat și cu un porter al regelui Charles.

La momentul la care a fost dezvăluit în aceiași Galerie, portretul regelui a fost denumit de către NY Times ”o mare controversă roșie”. Desigur Reinhart nu este atât de cunoscută precum regele, dar este cea mai bogată persoană din Australia. Forbes indică faptul că averea netă a Ginei Rinehart se ridică la 30,2 miliarde de dolari în 2024.

Cea mai bogată persoană din Australia a făcut bani din minerit

În februarie, publicația a arătat care sunt cele mai bogate persoane din Australia. „Au adăugat 9 miliarde de dolari sau aproximativ patru la sută pentru a duce averea lor la 222 de miliarde de dolari”. După Rinehart, a doua cea mai bogată persoană din Australia, Andrew Forrest  avea o avere netă de 21,5 miliarde de dolari. Atât Rinehart, cât și Forrest și-au acumulat averile prin minerit. Iar Forbes a explicat că „și-a construit bogăția pe minereu de fier”.

Conform profilului ei Forbes, Hancock Prospecting a fost într-o situație dificilă când Rinehart a moștenit-o. „Fiica exploratorului de minereu de fier Lang Hancock, Rinehart a reconstruit compania în dificultate financiară, Hancock Prospecting, devenind președinte executiv în 1992. În 1993, la doar un an după ce tatăl ei a murit, Gina Rinehart a fondat Roy Hill Tenement.

Ne puteți urmări și pe Google News
mina carbune

Ungaria nu renunță la minerit, spune ministrul Energiei © Maxironwas | Dreamstime.com

În ce alte afaceri a investit femeia

În ciuda faptului că deținea 76,5 la sută din Hancock Prospecting, unul dintre lucrurile pe care Gina Rinehart le-a făcut diferit a fost să se diversifice domeniile de lucru. Pentru a realiza acest lucru, Rinehart a început prin a face investiții mari în media.

A investit in Paramount Australia și Noua Zeelandă, o companie media importantă din Australia. „De asemenea, este acționarul majoritar al Fairfax Media. În 2014, Gina Rinehart a decis să investească și în agricultură. Mai mult, ca și alți miliardari, averea Ginei aproape s-a triplat în anii care au urmat pandemiei.