Conform livescience.com, măsura vine după 70 de ani de la debutul programului special pe care britanicii l-au gândit pentru monitorizarea „farfuriilor zburătoare”

„De la începutul anilor ’50 până în 2009, un departament din Ministerul Apărării al Regatului Unit (MOD) a documentat și investigat rapoarte despre OZN-uri.

Acum, la mai bine de un deceniu după terminarea programului, multe dintre acele fișiere clasificate anterior despre observații OZN vor fi puse la dispoziția publicului pentru prima dată.

Anterior, unele fișiere MoD despre OZN-uri au fost publicate online pe site-ul Arhivelor Naționale din Regatul Unit.

Cu toate acestea, toate rapoartele OZN ale agenției vor fi publicate anul acesta pe o pagină web dedicată gov.uk, aşa cum a indicat un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF).

Decizia a venit după ce PA Media, o agenție britanică de știri, a depus o cerere pentru dosarele OZN în temeiul Legii privind libertatea informațiilor.

Oficialii MA au decis «ar fi mai bine să publice aceste înregistrări decât să trimită în continuare documente către Arhivele Naționale», a declarat purtătorul de cuvânt al RAF.

Fascinația Marii Britanii pentru OZN-uri a crescut în jurul anului 1950, ceea ce a determinat MoD să formeze grupul de lucru Farfuriile zburătoare pentru a aborda fenomenul, potrivit Arhivelor Naționale britanice.

OZN-urile de la începutul anilor 1950 chiar au atras atenția premierului Winston Churchill, care a trimis un memoriu ministrului Forţelor Aeriene în 1952, întrebând: «Ce înseamnă toate aceste lucruri despre farfuriile zburătoare? Ce poate însemna? Care este adevărul?».

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE