Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune Traian Băsescu despre faptul că Victor Ponta ar putea prelua șefia Camerei Deputaților
Ce spune Traian Băsescu despre faptul că Victor Ponta ar putea prelua șefia Camerei Deputaților

Ce spune Traian Băsescu despre faptul că Victor Ponta ar putea prelua șefia Camerei Deputaților

Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta "se grăbeşte dacă vine acum preşedinte la Camera Deputaţilor". Surse parlamentare au declarat pentru EVZ că peste 120 de deputați PSD au semnat o listă de susținere a lui Victor Ponta pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Victor Ponta a acceptat oferta și urmează să anunțe oficial mâine, împreună cu Liviu Dragnea, la Slatina.

Citește și: SURSE: Victor Ponta va fi președintele Camerei. Fostul premier a ACCEPTAT oferta. ANUNȚUL va fi făcut mâineFostul președinte a comentat în cadrul emisiunii  "Ediţia de seară", moderată de Victor Ciutacu, declarația lui Valeriu Zgonea, prin care a anunțat că va cere Biroului Permanent să respingă solicitarea grupului PSD de revocare a sa din funcţie. 

"Nu ştiu ce înţelege Zgonea prin jihad împotriva justiţiei. Dacă Valeriu Zgonea înţelege că protejează justiţia aducând articolele din Codul Penal în acord cu hotărârile justiţiei, are o părere greşită despre menirea lui ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Victor Ponta cred că se grăbeşte dacă vine preşedinte la Camera Deputaţilor. Cred că are şanse să reia viaţa politică după ce îşi rezolvă problemele în justiţie. Dar este o problemă a PSD. Nu înţeleg de când a devenit Zgonea marele apărător al justiţiei, când acum ceva timp avea un cu totul alt ton. Îmi aminteşte de Geoană când fugea ca să nu-l schimbe de la Senat", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Totodată, fostul președinte a declarat că Victor Ponta se bucură de cea mai mare popularitate din PSD, motiv pentru care acesta ar putea prelua șefia Camerei Deputaților.

"E un machiavelism incredibil la vârful PSD şi asta îi caracterizează. Acum îşi dau seama că au nevoie de Ponta şi l-ar pune înapoi şi prim ministru şi preşedinte de cameră pentru că e cel mai popular. E cap la cap cu Iohannis. Problema e cât va reuşi să tracteze Dragnea şi cât va reuşi să tracteze Victor Ponta. E un lucru care n-are cum să se întâmple. Zgonea fără susţinere parlamentară nu poate rămâne preşedintele Camerei", a adăugat fostul președinte.