Evenimentul Zilei > Social > Ce spune PARCHETUL despre MOARTEA COPILULUI și PĂRINȚII LUI, după ce aceștia au mâncat shaorma
Ce spune PARCHETUL despre MOARTEA COPILULUI și PĂRINȚII LUI, după ce aceștia au mâncat shaorma

Ce spune PARCHETUL despre MOARTEA COPILULUI și PĂRINȚII LUI, după ce aceștia au mâncat shaorma

Moartea misterioasă a unui copil de doar 3 ani și jumătate, survenită după ce a mâncat dintr-o shaormă, este anchetată și de Parchetul București. În urmă cu puțin timp, autoritatea a pus la dispoziția publicului informațiile adunate până în acest moment.

În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal.

Sesizarea a fost formulată de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul în cauză nu deţine un astfel de serviciu.

Drept urmare, în data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sânge, urină) puse la dispoziţie de unitatea spitalicească, ridicate de la persoana decedată, respectiv de la părinţi.

 Autopsia a fost realizată în data de 17.05.2018, urmând ca după efectuarea analizelor toxicologice să fie stabilită cauza decesului.

Raportat la părinţii minorului, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au fost diagnosticaţi în ziua de 15.05.2018 cu „toxiinfecţie alimentară”, însă nu a fost necesară internarea în spital, la momentul actual starea de sănătate fiind ameliorată.

Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare.

Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B. în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul.