Despre locul respectiv, pasionaţii de tainele cimitirului Bellu ştiu că nu este departe de Capela Principala şi că este un cavou scump și mare de marmură neagră. Cei curioşi îi pot întreba pe paznicii de acolo, întrucât acum Bellu funcționează şi în regim de muzeu.

„Pe vremea când făceam eu ştiri despre cimitirul Bellu, era un cavou cu lift acolo. Şi avea, de la nivelul solului, cinci etaje în jos, în funcţie de vârsta familiei.

Pe atunci era şi păzit, acum probabil nu mai este. Era ştirea numărul 1. Nu şi-a închipuit nimeni că în România există un cavou cu lift. Ei bine, la Bellu există!”, a declarat Mirela Voicu.

„Cimitirul Bellu este cel mai mare cimitir din București și unul dintre cele mai cunoscute din toată România, după Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Cimitirul bucureștean se întinde pe o mare suprafață de pământ din apropierea Parcului Tineretului, fiind înființat pe locul donat orașului de Barbu Bellu, în anul 1853.

La numai 5 ani de la primirea donației, cimitirul se va deschide celor dornici să fie înmormântați în această oază de liniște. În scurt timp, acest cimitir va deveni unul dintre obiectivele turistice care se regăsesc pe harta Capitalei. Cimitirul Bellu se află pe Calea Șerban Vodă, la numărul 249.

(…) C.A.Rosetti (1816-1885) primar al Capitalei și organizatorul lucrărilor în noul cimitir și care pusese mult suflet în această lucrare importantă, este și primul concesionar consemnat în Arhiva Cimitirelor şi care în noiembrie 1859 cumpără un loc de veci pentru înmormântarea fiicei sale, Elena.

Urmează scriitorul Cezar Bolliac, care în 1860 își înmormântează soția, Aristița, fiica boierului Izvoranu.

Pentru stabilirea istorică a Cimitirului Bellu, se menționează grilajul din 1850 pe mormântul clucerului ban Donea, iar cea mai veche cruce este a copilașului Eufrosina Vizula din 1851. Și cum fiecare lucru nou devine eveniment, vechile familii boierești încep să-și aducă osemintele străbunilor în Cimitirul Bellu.

(…) De asemenea, între zecile de mii de repauzaţi din cimitir, ne gândim cu smerenie la Mihail Eminescu, Barbu Catargiu, Toma Caragiu, Haricleea Darclee, Valentin Lipatti, Petrache Poenaru, Prințul Ion D. Bibescu, I. L. Caragiaie, G. Coșbuc, Gelu Naum, Mihail Sadoveanu, Dimitrie Butculescu, Cincinat Pavelescu, Maria Tănase, Constantin Tănase, Petre Ispirescu, profesorul Ștefan Niculescu, Acad. Paul Cernovodeanu, Titu Maiorescu, Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat Bengescu, lulia Haşdeu, Generalul Nicolae Bădescu, Ion Vasilescu, istoricul George Bezviconi, ziaristul Ion Chirilă, Sică Alexandrescu, savantul Nicolae lorga, Constantin Esarcu, Cella Delavrancea, Ionel Teodoreanu, Nae lonescu, Gică Petrescu, Dan Spătaru, Contii de Gramont, Mină Minovici, Alice Voinescu, Virgil Tatomir, Spiru Haret, Tudor Vornicu, Toma Stelian, Familia Dalles, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Alexandru Odobescu, Anda Călugăreanu, Fory Etterle, Amza Pelea, Tudor Mușatescu, Ioana Radu, Grigore Gafencu, Tudorel Popa, Magda Isanos, Ion Simionescu, Dem Rădulescu, Dumitru Furdui, Anton Uncu, Dr. Virgil Șerbănescu, Acad. Horia Hulubei, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ion Jalea”, arată crestinortodox.ro.