Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit şi despre posibilitatea de a avea din nou câte 30-32 de elevi în sala de clasă, odată cu reînceprea anului şcolar.

„La acest moment, scenariul acesta nu-l văd posibil. Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă pentru a reduce numărul de copii la clasă”, a explicat ministrul.

Şi continuă:  „Rămâne de văzut și în funcție de evoluția epidemiologică din România. Acum este momentul în care nu putem să ne pronunțăm noi de la Ministerul Educației, așteptăm răspunsuri de la Ministerul Sănătății”.

Ce se va întâmpla cu învătământul online din toamnă

„După cum bine știți, am anunțat lucrul acesta. Ministerul Educației se pregătește și pentru un astfel de scenariu. Guvernul României a alocat 150 milioane lei tocmai pentru a achiziționa tablete pentru copiii din mediile dezavantajate și tot MENCS pregătește, în această perioadă, ghiduri metodologice pentru profesori, dar și cursuri de formare pentru a-i familiariza pe profesori cu acest nou tip de predare”, mai spus ministrul Educației.

,,Este un nou tip de predare. Da, în septembrie ne dorim ca niciun copil să nu mai fie în imposibilitatea de a apela la tehnologie”, concluzionat ministrul Educației.