Evenimentul Zilei > Vremea > Ce se întâmplă cu vremea?! Schimbări meteo neprevăzute. Temperaturile ajung la…
Ce se întâmplă cu vremea?! Schimbări meteo neprevăzute. Temperaturile ajung la…

Ce se întâmplă cu vremea?! Schimbări meteo neprevăzute. Temperaturile ajung la…

Administrația Națională de Meteorologie a schimbat din nou prognoza meteo „pe ultima sută de metri”. După o perioadă ploioasă, revine canicula.
Astăzi, vremea se va încălzi, devenind local călduroasă în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade.În regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

În Capitală, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor crește semnificativ. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Şi la munte vremea se va încălzi uşor. Mai ales după orele amiezii, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuată şi local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăși local 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

La mare, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade. Temperatura apei va avea valori cuprinse între 23 şi 26 de grade.

În Banat, vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30 de grade, în medie, pe 26 iulie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 și 29 de grade, cu mici variații de la o zi la alta.

Media minimelor termice va crește de la 14 la 16 grade în primele 3 nopți, apoi după o ușoară scădere, ea va urca până la 17 grade în dimineața de 26 iulie. În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila ușor în jurul a 16…17 grade.

În Crișana, vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade, apoi maximele termice vor crește ușor, spre 28 de grade, în medie, pe 25 iulie și 26 iulie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade, cu mici variații de la o zi la alta.

Media minimelor termice va crește de la 14 la 16 grade în primele 3 nopți, apoi după o ușoară scădere, ea va urca spre 17 grade în dimineața de 26 iulie. În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila ușor în jurul a 15…16 grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: