Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu taxa auto. Ministrul Mediului a făcut anunțul
Ce se întâmplă cu taxa auto. Ministrul Mediului a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu taxa auto. Ministrul Mediului a făcut anunțul

Ministrul Mediului a anunțat că anul acesta nu vom avea taxă auto.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a declarat că Guvernul nu va implementa anul acesta o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.

După ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement în anul 2007, taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminate.

În luna septembrie, ANAF anunța că a restituit banii către populație.

„În opinia mea a fost mare sarabandă a taxelor din 2007, iar aceasta i-a costat pe români. Cele 3, 4, 5 taxe care au fost au intrat în contradicțiie cu regulile europene. Nicio formulă nu a reușit până acum. Cred că în acest an nu vom avea o astfel de măsură implementată”, a declarant ministrul Mediului.

„Nici măcar invazia de mașini second-hand nu e un motiv ca să fie declarată ilegală de Comisia Europenă. Dacă am face-o pe genunchi ar fi un nou subiect de discuții cu Comisia Europeană”, a mai spus Costel Alexe, informează Digi 24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.