Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu românii suspectați de coronavirus. Anunțul Ministrului Sănătății
Ce se întâmplă cu românii suspectați de coronavirus. Anunțul Ministrului Sănătății

Ce se întâmplă cu românii suspectați de coronavirus. Anunțul Ministrului Sănătății

Cinci cadre medicale și toți membrii familiei tânărului asistent medical din Reșița suspect de coronavirus sunt în carantină. Acum se caută și alte persoane cu care tânărul ar fi putut intra în contact, mai ales că acesta ar fi fost și la schi.

Potrivit managerului spitalului din Reșița, Waldemar Murgu, personalul medical este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Deși în România există patru centre de izolare pentru pacienții suspecți de coronavirus, acestea nu au primit încă testele rapide cu care să stabilească infecția.

Astfel că, orice probă prelevată din țară trebuie confirmată la București. Potrivit lui Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, ”săptămâna aceasta așteptăm testele rapide. Avem aparatura necesară, însă testele urmează să le primim”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a abordat și el cazul suspectului care e izolat la spitalul din Timișoara, miercuri, în cadrul conferinței de presă.

”Nu putem ști ce s-a întâmplat și cu celelalte persoane, dar e important ca populația să știe că suntem bine pregătiți, nu e cazul de panică. De duminică am instaurat carantina și a fost și o ordonanță pentru a crește capacitatea țării noastre de a răspunde la această epidemie de coronavirus. Am avut persoane care au venit din zona de mare risc și au accepta această carantină”, a declarat ministrul Sănătății.