Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă cu românii de la bordul navei Diamond Princess. Informații de ultimă oră

Ce se întâmplă cu românii de la bordul navei Diamond Princess. Informații de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Externe face precizări cu privire la situația românilor aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo și va ateriza în cursul nopții la Berlin, de unde cetățenii români vor fi preluați de către o aeronavă pusă la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetățenii români urmează să aterizeze la București în cursul dimineții zilei de 22 februarie.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.