Florin Roman vine cu o nouă promisiune față de cetățenii României, menționând că mărirea alocațiilor și pensiilor va avea loc cu o anumită condiție.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a promis, de la tribuna Camerei Deputaților, că partidul său va crește alocațiile și pensiile, dar a menționat că sursa de finanțare ideală ar fi obținută prin impozitarea pensiilor speciale.

„PNL va majora alocațiile, dacă cineva a uitat, domnul Dragnea era foarte nervos la acest microfon și gesticula că liberalii erau iresponsabili.

PNL va majora și alocațiile și pensiile. Renunțați la a mai susține pensiile speciale, acceptați impozitarea pensiilor speciale și atunci vom avea banii necesari pentru cele două creșteri”, a spus Florin Roman în cadrul ședinței din Parlament.


Și premierul Ludovic Orban le-a transmis pensionarilor la începutul săptămânii că pensiile vor fi majorate în acest an, însă procentul va fi stabilit după ce vor fi analizate datele economice și prognozele interne și internaționale.

„Răspunsul meu este standard, pe care îl dau în toate emisiunile și în toate declarațiile publice. Urmărim să creștem pensiile cu cât putem.Procentul nu pot să-l spun acum, o să-l constatăm mai târziu ținând starea de prognozele economice, interne și de la nivel internațional. Degeaba mărim pensiile dacă nu le putem plăti”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că procentul de 40%, avansat de PSD prin legea pensiilor, pentru luna septembrie nu ar fi fost realist nici în vremuri normale, pentru că nu ar fi fost fezabil. Orban a precizat că pensiile vor fi majorate în funcție de realitățile economice.

„Intenţia noastră este să găsim toate soluţiile prin care să se revină într-un parametru de normalitate în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite. Din păcate, nu gestionez eu activitatea din Parlament şi optica pe care o au parlamentarii în promovarea unor asemenea acte normative şi mi-e greu să răspund pentru o chestiune care priveşte un obiectiv politic al unui partid sau altul”, a afirmat ministrul, într-o emisiune televizată.